Temne plati seks turizma

Danes zelo razširjeni seks turizem ima zametke v prvi in drugi svetovni vojni kot oblika sprostitve za vojake. Načeloma poznamo dve vrsti seks turizma: seks turizem v državah, v katerih je prostitucija pravno priznana in šteje za poklicno dejavnost, in seks turizem v državah, kjer prostitucija ni zakonsko urejena (običajno v državah v razvoju).

Seks turisti navadno prihajajo iz razvitih držav, predvsem iz Evrope in ZDA. Moški seks turisti obiskujejo predvsem Nizozemsko, Brazilijo, Kolumbijo, Kostariko, Kubo, Dominikansko republiko, Tajsko, Filipine, Kambodžo in Kenijo. Ženske za seks potujejo predvsem v Južno Evropo, na Karibe, v Egipt, v Turčijo, na Tajsko in v nekatere afriške države.

Amsterdam Rdeča četrt

Otroška prostitucija

Najbolj pogosti seks turisti so moški, ki iščejo ženske, so pa tudi ženske, ki potujejo za seks z moškimi ter moški, ki potujejo za seks z moškimi. Na žalost obstaja tudi seks turizem, ki vključuje otroke. Kar dva milijona otrok po svetu naj bi bila prisiljena v prostitucijo. Največ takih otrok je na Tajskem, sledi pa ji Brazilija.

Posledice

Problem seks turizma je tudi to, da spodbuja neenakost med spoloma in nasilje nad ženskami. Poleg tega povečuje širjenje spolnih in drugih nalezljivih bolezni. Veliko žensk in deklet je v prostitucijo prisiljenih zaradi slabih ekonomskih razmer. Mnoge zanosijo in rodijo otroke, ki svojih očetov ne vidijo nikdar, poleg tega jim ti ne nudijo nobene denarne ali kakrnšnekoli druge pomoči pri odraščanju.

Prejšnji članekPrepreči zimske bolezni in nadloge
Naslednji članekKako se soočiti z med prazniki pridobljenimi kilogrami?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.