Kako se soočiti z med prazniki pridobljenimi kilogrami?

Praznikov je konec in novoletna kosila so še zadnja priložnost za prenajedanje. A kmalu se pravljica razblini in po nekaj tednih konstantnega prenajedanja in pečenja piškotov ugotoviš, da se ti hlače že težko zaprejo. Si se res toliko zredil?

Odgovor je: najverjetneje ne. Res je, da se med prazniki zredimo. A ne toliko, kot bi si mislili. Največ ljudi se zredi za okoli pol kilograma, kar pa res ni takšna razlika. Zato se ne preveč obremenjevati, ni ti treba na strogo dieto.

Ampak zakaj izgledam drugače?

Piškoti, sladkor, težka hrana… vse to se v roku nekaj tednov nabere. In čudno bi bilo, če bi prenajedanje bilo brez posledic. Torej: nisi se zredil za 5 kilogramov, a vseeno izgledaš drugače. Zakaj? Težka, sladka in mastna hrana na telesu in na prebavi puščajo posledice. Počutiš se napihnjenega in težko zapreš hlače. To je zaradi vode, ki se ti nabira, kar pa ni maščoba. Voda bo izginila, ko se boš vrnil v staro rutino.

Kaj zdaj?

Solata z dodatki.Če si želiš čimprej nazaj v staro rutino, pij veliko vode, jej sadje in zelenjavo in za nekaj časa preskoči sladico. Tako boš čim prej spet izgledal tako, kot si pred prazniki in kar je najpomembnejše: tudi počutil se boš mnogo bolje. Napihnjenost bo minila, tisti kilogram bo pa tudi sčasoma izginil sam od sebe.

Ne obremenjuj se, navsezadnje je bila potica odlična, mar ne?

Prejšnji članekTemne plati seks turizma
Naslednji članekOcena filma: Harry Potter in Feniksov red

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.