Ocena filma: Harry Potter in Feniksov red

Feniksov red
Feniksov red

Prišli smo do petega dela Harry Potter filmov in prvega, ki ga je režiral David Yates. Režiser, ki je režiral vse filme do konca. Ko smo pri koncu prejšnjega filma videli, da se je Voldemort vrnil. V tem delu pa si grizemo nohte, ker Harryju nihče ne verjame glede tega.

Temačnost

Začnemo s sojenjem Harryju, ki je uporabil čarovnijo izven šole. Brani ga Dumbledore, ki ga nato skoraj cel film ne vidimo. Spoznamo verjetno najbolj nadležno osebo v vseh filmih, Dolores Umbridge. Obupna oseba, veliko bolj kot Voldemort. Sčasoma pridobiva vse več moči na šoli in greni življenje vsem v njej. Spoznamo tudi veliko več zgodbe o Severusu Snapeu, kar ga naredi še bolj zanimivega kot je že bil.

Očitno najhujša oseba

Žalovanje

Smrt, ki je morda celo najbolj žalostna v vseh filmih. Sirius Black umre, ko ga s smrtno kletvijo zadane Bellatrix. Tako Harry izgubi še zadnjega člana svoje družine in očetovsko figuro. Tu nam tudi knjige povejo veliko več o njunem razmerju. Ampak smo pri filmih. Ko se na ministrstvu borijo proti Jedcem smrti se spopadeta Dumbledore in Voldemort, kar poskrbi za enega najboljših dvobojev do zdaj. Končno pa tudi vsi vidijo, da se je vladar teme res vrnil.

Očetovska figura

Povezanost

Spoznamo, da sta glavni junak in negativec povezana veliko bolj kot smo mislili do sedaj. Harry se uči kako ne spustiti Voldemorta v svoje misli in nadzorovati le te.  Poleg te povezave pa se še poglobimo v prijateljstvo naših junakov. Storili bodo vse, da rešijo en drugega in to je najbolj pomembno.

Več kot prijatelja

Peti del v seriji je odličen film. Zgleda perfektno z močno čustveno noto, ki nas spremlja čisto do konca. In prvi del, ki te bo prepričal, da na neke stvari pogledaš tudi s strani knjige. In to gre le v dobro filma.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKako se soočiti z med prazniki pridobljenimi kilogrami?
Naslednji članekPlaylista za hladne dni

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.