Top božična darila za ljubitelje potovanj

Kovček, zemljevid, potni list, očala in fotoaparat
Foto: Francesca Tirico iz Unsplash

Pri prazničnem obdarovanju je vedno dobro pomisliti na hobije in zanimanja obdarovanca. A izbira darila za osebo, ki se rada potepa po svetu na prvi pogled ni tako enostavna. Športniku kupiš športne rekvizite, kulinaričnemu navdušencu nov kuhinjski aparat, osebi, ki jo navdušuje glasba pa nove zvočnike. Kaj torej kupiti ljubitelju potovanj?

Potovalni adapter za vtičnice

Države po svetu imajo različne vtičnike in vtičnice, zato je adapter na potovanjih obvezna oprema. Pri nakupu bodi pozoren, da izbereš univerzalni adapter za cel svet. Nekateri trgovci namreč prodajajo ločene adapterje za Evropo, Ameriko, angleški adapter in podobno. A cena je podobna ceni univerzalnega adapterja za cel svet, ki je precej uporabnejši (poleg tega se ti potem ne more zgoditi, da pomotoma vzameš napačen adapter).

a brand new black universal adapter
Foto: Freer Law iz iStock

Potovalna blazina, spalna maska in čepki za ušesa: vse za udobno pot

Let, vožnja z vlakom ali avtom – vsaka oblika prevoza je lahko izredno naporna in negativno vpliva na celotno potovanje. Zato bo popotnik vesel pripomočkov, ki pot naredijo udobnejšo. Pri nakupu potovalne blazine bodi pozoren na njeno kakovost, saj so nekatere cenene napihljive blazine povsem neuporabne. Podobno velja tudi pri izbiri spalne maske.

Power bank

Power bank lahko reši baterijo pametnega telefona na dolgi poti in je posebej uporaben na potovanjih po odročnih krajih brez električne napeljave. Če tvoj prijatelj rad že na potovanju ureja fotografije in posnetke, veliko uporablja navigacijo na telefonu ali med potjo posluša glasbo, mu bo povečana kapaciteta baterije zagotovo prišla prav. Izbereš lahko tudi power bank, ki se poleg iz vtičnice lahko polni tudi preko sončnih celic.

Smartphone is charged using a portable charger. Power Bank charges the phone outdoors with a backpack for tourism in the background of nature and the river
Foto: vadishzainer iz iStock

Potovalna brisača

Ko si na potovanju omejen s prostorom in težo prtljage, je običajna brisača precej nepraktična. Zato je bolje vzeti tanjšo potovalno brisačo, ki se tudi hitreje posuši. Izbiraš lahko med različnimi barvami in dimenzijami.

Prenosna tehtnica za prtljago

Trenutek resnice na letališču: bo vse potekalo gladko ali zaradi spominkov s potovanj teža kovčka presega dovoljeno? Doplačila za pretežko prtljago so danes zares draga, panika na letališču pa nepotrebna. Prijatelja odreši stresa na poti in mu podari prenosno tehtnico za prtljago.

Steklenica za pijačo

Steklenica za pijačo je lahko lepo darilo za vsakega, še toliko bolj pa za osebo, ki je veliko na poti. Tip steklenice izberi glede na vrsto potovanj, ki jih tvoj prijatelj najpogosteje izbere. Za »roadtrip« je primerna običajna steklenica. Pri potovanju z nahrbtnikom je odločilna teža opreme, zato so primernejši plastični bidoni. Na potovanjih po hladnejših deželah in v zimskih mesecih pa svojo vlogo najbolje opravijo termično izolirane plastenke.

Pri izbiri ti lahko pomaga spodnji posnetek:

Best Water Bottle for Travel 2023 - Top 10 Best Travel Water Bottle Reviews

Potovalni aeropress

Nekateri dneva ne morejo začeti brez skodelice kave. Zanje je aeropress, ki ga lahko vzamejo na pot, najlepše darilo. Zraven lahko podariš še paket filtrov in energija na potovanju je zagotovljena!

Katera darila so še primerna za ljubitelje potovanj? Zapiši jih v komentar 👇

Prejšnji članekDvorak tipkovnica: Hitrejše in enostavnejše od qwertz tipkovnice
Naslednji članekKatera je najboljša vroča čokolada za otroke?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.