Umrl legendarni filmski igralec, ki je navduševal generacije

candle, light, candlelight
Foto: webandi iz Pixabay

V 88. letu starosti je po dolgotrajni bolezni preminil legendarni filmski in televizijski igralec Donald Sutherland. V svoji več kot sedem desetletij trajajoči karieri je zaigral v mnogih naslovih, ki so navduševali generacije.

V 88. letu starosti je umrl Donald Sutherland

Njegova filmska zvezda se je začela ustvarjati v prelomu 60. in 70. let prejšnjega stoletja, ko je nanizal vloge v filmih Ducat umazancev, MASH in Kellyjevi junaki. V naslednjih desetletjih je igral v številnih filmih in serijah, ki so odmevale med gledalci – Invazija tretjih bitij, JFK, Prevzetnost in pristranost. Nenazadnje pa je srca gledalcev osvajal tudi kot antagonist Snow v filmski franšizi Igre lakote.

Donald Sutherland v filmu Igre lakote
Donald Sutherland v filmu Igre lakote Foto: on bbc

Za svojo vlogo Mikhaila Fetisova v Državljan X je prejel emmyja, poleg številnih drugih nagrad pa tudi najbolj prestižne – zlati globus in častnega oskarja za življenjsko delo. Prav slednji mu je bil podeljen leta 2017, v zgodovino pa se je zapisal kot eden največjih, ki ni nikoli prejel zlatega kipca.

V svojem življenju je prejel malo morje častitljivih nagrad, za seboj pa je pustil tudi pet otrok, med katerimi sta tudi igralca Kiefer in Rossif.

Donald Sutherland receives Honorary Award at 2017 Governors Awards

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekOcena filma: Podli fantje 4
Naslednji članekSlovenske knjige o Caminu, Jakobovi poti, ki spreminja življenja

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.