Ocena filma: Podli fantje 4

Podli fantje 4

Le kaj pričakovati od filma Podli fantje, ki zraven nosi skrito pripono ‘četrti del’? Točno to, kar smo prejeli v prvem, drugem in tretjem delu franšize, ki ji zdaj lahko že rečemo filmska serija. Will Smith in Martin Lawrence sta nazaj še četrtič in najverjetneje ne zadnjič, saj so to obljubo prelomili že z nastankom tega filma. In prav nič narobe ni, če se vrneta še enkrat, dvakrat ali celo trikrat, če nam je le zagotovljena taka raven zabave.

Podli fantje, Will Smith in Martin Lawrence sta nazaj

Podli fantje: Vse ali nič je uradni naslov četrtega filma, ki ga bomo verjetno večno imenovali kar Bad Boys 4. Gre za film, pri katerem se gre v kino zaradi dveh razlogov – akcije, zabave in glavnega dvojca. Režiserski dvojec Adil & Bilall se vrača na stolčka in izboljša svoj poizkus iz leta 2020, ko sta se po skoraj dvajsetih letih Smith in Lawrence vrnila v svoji partnerski vlogi policistov z ulic Miamija. In če se je tretji del logično, a vseeno pretirano naslanjal na dejstvo ponovnega zagona franšize, se je lahko tokratni film usmeril v iskanje lastnega jaza. Posledično je pred nami boljše nadaljevanje.

Will Smith in Martin Lawrence v filmu Podli fantje 4
Will Smith in Martin Lawrence v filmu Podli fantje 4

Je tako dober kot sta bila prva filma? Ne povsem. Ali je še vedno noro gledljiv in zabaven? Vsekakor. Seveda je pri tem nujno poudariti dejstvo, da je film ustvarjen za tiste, ki so uživali v prvih treh, le stežka pa si bo priboril nove gledalce – še posebej, če je nekje v ozadju situacija imenovana Will Smith. Prav njegov lik je tisti, ki se zdi spremenjen, pri tem pa ni jasno, če gre za nezainteresiranost igralca ali namerno odločitev. Še vedno pa sta režiserja, skupaj s scenaristoma, poskrbela za dovolj novitet in Lawrenca potisnila nekoliko bolj v ospredje. In še sreča, da sta to storila, saj je jasno, da se Lawrence že več let ni tako zabaval.

Doda se lahko le še podatek, da film vključuje prizor, ki bi lahko mnogim ljubiteljem postal najljubši v franšizi. To so pač podli fantje.

Podli fantje, četrtič in ne zadnjič

Podli fantje: Vse ali nič je točno to kar bi pričakovali. Zabavna akcija o dveh, zdaj že nekoliko starejših, policajih, ki lovita nepridiprave po ulicah Miamija. Eksplozija tu in tam, polna malha šal in duhovitosti ter celo nekaj premetenih potez s kamero. Poletni ogled, ki ne škodi.

BAD BOYS: RIDE OR DIE – Official Trailer (HD)

Urednik portala Student.si

PREGLEJ PREGLED
Podli fantje: Vse ali nič (Bad Boys 4)
Prejšnji članekZobni aparat in ustna nega na poti
Naslednji članekUmrl legendarni filmski igralec, ki je navduševal generacije

Urednik portala Student.si

ocena-filma-podli-fantje-4 Podli fantje: Vse ali nič je četrti del filmske serije, v kateri še vedno blestita Will Smith in Martin Lawrence. Z dovolj novostmi, šalami in akcije gre za zabaven poletni ogled.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.