Uresniči željo in nekomu polepšaj praznike

Decembrski čas je poleg praznikov tudi čas za dobrodelnost. Pomembno je biti dobrodelen čez celo leto, a decembra je zaradi prazničnih obdarovanj to še bolj pomembno. Pri nas je verjetno najbolj znana dobrodelna akcija Božiček za en dan, kjer prostovoljci obdarujejo otroke in starejše, tako da jim pripravijo škatle z darili.

Manj znana akcija Uresniči željo deluje na podoben princip, saj prostovoljci ponovno obdarujejo ranljive ljudi. Tukaj so v ospredju uporabnice in uporabniki socialnovarstvenih ustanov. Društvo Uresniči željo sestavljajo prostovoljci, ki želijo drugim polepšati življenje.

 

Kako torej poteka obdarovanje? Na njihovi spletni strani si izbereš željo, ki je zelo specifična, na primer trenirka določene velikosti ali kopalni plašč. To darilo potem kupiš, lahko ga zaviješ kar sam ali pa iz spletne trgovine pošlješ naravnost na zbirno mesto. Tam potem poskrbijo za zavijanje darila.

Za kakšna darila gre? Zelo različna, veliko pa je takih preprostih, osnovnih, za katere velikokrat ne pomislimo, kako težko bi nam bilo brez njih. Na primer zimski čevlji ali zimska bunda. Trenirka. Debel pulover. Gre za stvari, ki so nam samoumevne, a v teh mrzlih časih je brez njih težko preživeti.

 

Če imaš kak odvečen evro in bi rad razveselil nekoga, ki bo tvojega darila izredno vesel, si poglej seznam želja in izberi svojo. Z izpolnitvijo želje boš nekomu polepšal praznike in pomagal izboljšati svet na boljše. Trenutno je to nekaj, kar še kako potrebujemo.

Urednica revije Študent

Prejšnji članekŠtudent priporoča: najlepše enciklopedije založbe Morfem
Naslednji članek10 dejstev o božičnih pesmih, ki jih zagotovo nisi vedel

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.