Študent priporoča: najlepše enciklopedije založbe Morfem

Odprta knjiga iz katere sije svetloba in bleščice
Foto: tomertu iz iStock

Decembrski čas je čas obdarovanj. Pri tem pa imamo včasih lahko kar velike težave. Kaj podariti prijatelju, ki rad bere, ko imamo občutek, da je prebral že vse? Idealna rešitev so enciklopedije. Te čudovite ilustrirane zakladnice znanja so popolno darilo za knjižne molje! Že na pogled so tako lepe, da obogatijo vsako knjižno polico, poleg tega obstaja manjša možnost, da jih neka oseba že ima v svoji zbirki. Katero enciklopedijo podariti? Zbrali smo nekaj predlogov.

Atlas mitov

Obvezno branje za vse ljubitelje bogov in junakov! Ta čudovita knjiga prikazuje, kako je dvanajst izjemnih kultur videlo svet. V njej lahko spoznaš različne bogove, junake in pošasti. Manjkajo pa niti zgodbe in miti o nastanku sveta. Čudovite ilustracije obogatijo popotovanje po svetu legend in mitov.

Naslovnica
Foto: Morfemplus

Atlas živali: Barviti svet živali na zemljevidih

Te bolj privlači svet živali kot ljudi? Potem je tale knjiga prava zate! V njej boš spoznal najbolj zanimive živali sedmih celin. Knjiga je obogatena z zložljivimi zemljevidi, ki prikazujejo posamezne celine. Ilustracije so ponovno čudovite in popestrijo branje. V knjigi boš spoznal najbolj tipične živalske predstavnike posamezne celine in odkril njihove lastnosti.

Naslovnica
Foto: Morfemplus

 

William Shakespeare

Kako dobro poznaš tega slovitega dramatika? Veš, da ni pisal samo dram, ampak tudi poezijo? Knjiga razkriva pisateljevo življenje in družino, dotakne pa se tudi tedanje kraljice in države. Spoznal boš najbolj znane Shakespearjeve igre in slavno elizabetinsko gledališče. Odlično darilo za ljubitelje gledališča in zgodovine!

Naslovnica knjige
Foto: Morfemplus

Vojščaki

Si kot otrok sanjal o tem, da boš ninja? Je bila tvoja sanjska služba delo viteza? Vojščaki so bili od nekdaj del vsake družbe, saj so varovali skupnost ljudi. Obstaja kar nekaj različnih vrst bojevnikov, vse je združevala velika mera poguma in moči. Spoznaj življenja poklicnih borcev, vojakov, pretepačev in celo lovcev na mamute!

Naslovnica knjige
Foto: Morfemplus

Atlas zgodovine

Zgodovina je izredno fascinantna stvar. Razkriva nam zgodbe o davno preminulih kraljih in kraljicah, izgubljenih narodih in dosežkih človeštva. Kako je sploh nastala sodobna država in se razvila naša družba? Odgovore na ta vprašanja boš dobil v tej prelepo ilustrirani enciklopediji, ki ti bo dokazala, da zgodovina niti pod razno ni dolgočasna.

Naslovnica knjige
Foto: Morfemplus

Vse omenjene knjige najdeš pri založbi Morfemplus, ki ponuja več kot 500 različnih naslovov za različne starosti in okusov. Pokukaj na njihovo spletno stran in odkrij novo najljubšo knjigo!

Urednica revije Študent

Prejšnji članekPrvi lovci v zgodovini so bili pravzaprav ženske
Naslednji članekUresniči željo in nekomu polepšaj praznike
Katja Stojić

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.