V četrtem protikoronskem zakonu tudi ukrep za študente

Group of Happy friends having breakfast in the restaurant
Foto: djiledesign iz iStock

Obeta se nam že četrti interventni zakon, s katerim želi država omiliti posledice epidemije covida-19 tako za gospodarstvo kot tudi za državljane. Pri tem pa je ponovno  govora o ukrepu, ki bi vplival tudi na nas – študente.

Že v prvem mega protikoronskem paketu je bil za študente predviden enkratni krizni dodatek 150 evrov. Kaj se nam obeta tokrat?

Predlog četrtega koronazakona je odbor Državnega zbora za delo že potrdil, DZ pa bo zakon potrjeval na julijski seji, ki se začne v četrtek.

Študentski boni dva tedna več

Friends group drinking cappuccino at coffee bar - People talking and having fun together at fancy cafeteria - Friendship concept with happy guys and girls at restaurant cafe - Warm bulb light filter
Foto: ViewApart iz iStock

Med predlogi je tudi določba, da bi bilo mogoče študentske bone za prehrano koristiti tudi v drugi polovici julija, torej dva tedna več kot običajno. Podaljšanje bi se nanašalo izjemoma na letošnji julij, uvedeno z namenom, da bi pomagali gostinskim obratom.

Preostala leta so namreč lahko študenti bone koristili do 15. julija in nato ponovno od 15. avgusta.

Med preostalimi ukrepi, ki jih predvideva četrti interventni zakon, so tudi podaljševanje možnosti čakanja na delo, nadomestila za čas karantene naj bi krila država, dodatni kadri v socialnovarstvenih zavodih, turistični boni pri vseh ponudnikih namestitev in pa pravna podlaga za uvedbo aplikacije za sledenje stikov z okuženimi in osebami v karanteni.

Prejšnji članekNajboljše pohodniške poti v Evropi
Naslednji članekKomentar: Ne rasizem, našo državo razdira nacionalizem

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.