V Evropi bo v naslednjih dneh 30 000 ameriških vojakov brez zaščitnih mask

Kljub temu, da so ZDA razglasile izredne razmere zaradi novega koronavirusa, bo v teh dneh v Evropo prišlo 20 000 ameriških vojakov. Skupno bo v Evropi 30 000 ameriških vojakov. Čeprav se veliko govori, da naj bi Trump svojo vojsko poslal kot pomoč proti koronavirusu, to ne drži. Gre za največjo vojaško vajo v Evropi v zadnjih 25 letih.

Ameriškim vojakom se bo na vajah v aprilu in maju priključilo tudi 7000 evropskih vojakov iz 17 držav članic NATO in partnerskih držav, vključno z Italijo.

Zanimivo je, da ZDA svojim vojakom niso dale ne zaščitnih oblek in ne zaščitnih mask, čeprav se cel svet zaveda, kakšno je stanje v Evropi. Ameriška vojska trdi, da so njihovi vojaki v dobrem zdravstvenem stanju in zato zanje ne veljajo enaka pravila kot za ostale ljudi. Spremljajo pa razmere v Evropi.

Abrams tank
Abrams tank

Bo pa vojaška vaja zelo onesnaževala okolje. V Evropo bodo tako pripeljali tudi tanke Abrams, ki tehtajo 70 ton in porabijo 400 litrov goriva na 100 kilometrov. Prve oklepne enote so že prispele v Nemčijo. Skupno 20 000 kosov vojaške opreme pa bo prišlo v pristanišča v Belgiji, na Nizozemskem, v Nemčiji, Latviji in Estoniji. Vaja naj bi bila tudi zaradi morebitnih groženj Rusije v prihodnosti, kar pa NATO zanika.

Vendar se ob tem pojavljajo tudi razna vprašanja in polemike. Zakaj se bo vaja izvajala ravno v teh časih, ko je v Evropi pandemija koronavirusa? Večina evropskih držav ima nova pravila ob pandemiji, ki pa za vojake ne bodo veljala. Da o veliki onesnaženosti ameriških vojaških vozil sploh ne govorimo.

VIRElectroverse
Prejšnji članekOdkrili planet, na katerem dežuje železo
Naslednji članekPovej staršem! Nabiranje regrata jih lahko močno udari po žepu

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.