Varnejši in tišji nadomestki raket

Če so ti ognjemeti všeč, a nisi pristaš glasnih raket, ki so lahko nevarne tako ljudem kot živalim, imamo zate nekaj predlogov. Spodnji nadomestki sicer niso pravi ognjemet, so pa v marsikaterem pogledu boljša in prijaznejša alternativa.

Vulkančki

Tehnično gre še vedno za pirotehniko, a vulkančki so večinoma tišji in manj agresivni od klasičnih raket. Če si ne želiš glasnega pokanja, se pri prodajalcu pozanimaj o lastnostnih vulkančka, ki ga imaš namen kupiti.

Kresničke

Iskrice, prskalice oziroma kresničke so skok nazaj v otroštvo. So tiha, svetlikajoča se popestritev večera, poleg tega pa te bodo stale veliko manj od raket.

Projektor

Če imaš projektor, si z njegovo pomočjo lahko pričaraš katerikoli magičen ognjemet, ki je bil posnet in objavljen na YouTube. In to popolnoma zastonj!

Svetleče palčke

To je sicer okolju manj prijazna alternativa, je pa tiha in varna. Namesto ognjemeta si s temi palčkami lahko ustvariš svetleče zapestnice v vseh odtenkih ognjemeta.

Svetleče palčke

Barve za telo

Po rokah in obrazu (ter ostalih delih telesa, če praznuješ v toplih krajih) se poriši z barvami za telo, ki se svetijo v temi. Tako boš sam postal neke vrste ognjemet!

Svetleči se kozarci

Z nekaj kozarci za vlaganje in barvami, ki se svetijo v temi, lahko ustvariš čudovito podobo prostora. Kozarce po notranji strani poriši s pikicami, počakaj da se posušijo, nato pa svoje umetnine razstavi po prostoru.

Vulkančke in kresničke lahko kupiš v katerikoli prodajalni pirotehnike pri nas, druge omenjene alternative pa prek spleta (na primer na Amazonu).

Prejšnji članek5 trikov za hitrostno branje
Naslednji članekKdo je varuh študentovih pravic?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.