Vatikan zanika blagoslov istospolnih zakonov: »Bog ne more blagosloviti greha«

Vatikan je v ponedeljek, 15. 3., razglasil, da katoliška cerkev ne more blagosloviti istospolnih zakonov, saj Bog ne more blagosloviti greha.

Na postavljeno vprašanje, ali cerkev lahko blagoslovi istospolni zakon, je Vatikan izdal dve strani dolg odgovor, ki ga je odobril papež Frančišek. Odgovor je bil negativen.

Čeprav je papež sam že spregovoril o večjem sprejemanju istospolnih parov, in se tudi odgovor strinja s tem, meja o zakonu ostaja nespremenjena. V odgovoru piše, da ima prisotnost teh razmerij pozitivne elemente, ki so cenjeni, a ne morejo biti razlog za blagoslov, saj je Božji načrt, da je zakon med moškim in žensko za ustvarjanje novega življenja.

Frančišek je v preteklosti podprl legalno zaščito istospolnih parov, a v civilni in ne cerkveni sferi. Papež je o tem govoril, ko je bil še nadškof v Argentini. Takrat so se v Argentini odločali o legalnosti istospolnega zakona, ki ga krščanska cerkev zavrača. Tako je podprl njihove legalne pravice: »Istospolni ljudje imajo pravico biti družina. Oni so otroci Boga.«

Spregovoril je tudi glede družin, ki imajo istospolno usmerjene otroke: »Ne moreš nekoga vreči iz družine, ali otežiti njihovega življenja. To kar moramo imeti, je civilni zvezni zakon; tako smo legalno pokriti.«

VIRapnews.com
Prejšnji članekŠtudent študentu: Vzdrževanje zveze na daljavo
Naslednji članekOcena filma: Liga pravičnih Zacka Snyderja

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.