Vzbujeno upanje za zdravilo proti koronavirusu

Igla, zdravila in tablete

Britanski znanstveniki naj bi začeli s testiranjem zdravila, za katerega upajo, da bo izničil učinke covida-19 v najbolj resno obolelih bolnikih. Tisti z močno obliko novega koronavirusa imajo namreč zelo majhen delež imunske celice po imenu T-celica.

Te so odgovorne za odstranjevanje okužb iz naših teles. Klinični testi bodo ocenili, če zdravilo interleukin 7, ki je znano po tem, da poveča število T-celic, lahko prispeva k ozdravitvi pacientov.

To bi bilo zdravilo.

Znanstveniki so preučevali delež imunskih celic v bolnikih z novim koronavirusom in ugotovili hudo pomanjkanje T-celic. S temi odkritji naj bi ustvarili test, s katerim bi lahko ugotovili število T-celic v ljudeh. Tako bi lažje napovedali, kdo bo zbolel za hujšo obliko virusa. Prav tako bi lahko iz tega razvili zdravilo, ki bi preprečilo upad teh imunskih celic.

Interleukin so že testirali na manjši skupini bolnikov s sepso, kjer so odkrili varno povečanje proizvodnje T-celic. V tej klinični študiji bo interleukin predpisan bolnikom z majhno vrednostjo limfocitov, ki so bili na intenzivni negi več kot tri dni.

Grafika koronavirusa

Ta raziskava je prav tako omogočila nov vpogled v delovanje virusa in kako reagira z imunskim sistemom. To bo za znanstvenike po vsem svetu ključnega pomena. Virus, ki je spremenil življenja vseh na svetu, je namreč drugačen kot drugi, s katerimi smo se že spopadali.

Urednica revije Študent

Ti je prispevek všeč? 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (1 ocen, povprečje: 5,00)
Loading...

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.