Začele so se olimpijske igre!

Z današnjo uvodno slovesnostjo se uradno odpirajo poletne olimpijske igre 2020 – te so kljub enoletni prestavitvi ohranile svoje prvotno ime. Okoli 11.000 športnikov se bo za odličja borilo vse do 8. avgusta. V 33 športih in 50 disciplinah se bodo pomerili za 339 kompletov medalj.

Ob 13. uri se je začela tudi slavnostna otvoritvena ceremonija. Slovenska ekipa je na otvoritvi štela 27 oseb, od tega 21 športnikov, 6 je bilo spremljevalcev.

Med športniki bo tekmovalo kar 54 Slovencev, med katerimi imamo tudi favorite za najvišje uvrstitve na največjem športnem tekmovanju. Prvi slovenski nastop je že mimo, Žiga Ravnikar je po našem času tekmoval ob 6. uri in se v lokostrelstvu uvrstil na 41. mesto. 21-letni slovenski reprezentant z ukrivljenim lokom se bo v 1. krogu na izločanje, ki bo na sporedu čez slab teden, pomeril z izkušenim Italijanom Maurom Nespolijem.

Letos brez gledalcev

Tokiu zaradi izrednih razmer zaradi novega koronavirusa ne pričakuje gledalcev – na sadionu, ki lahko sprejme kar 68.000 gledalcev, bo prisotnih le 950 povabljenih gostov. Glavna zvezda med njimi bo seveda japonski cesar Nahurito, ki je obenem častni predsednik organizacijskega odbora olimpijskih in paraolimpijskih iger. Med svetovnimi voditelji naj bi slovesnosti prisostvovala tudi prva dama ZDA Jill Biden in francoski predsednik Emmanuel Macron , slovesnosti pa se bo udeležila tudi slovenska ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec.

Vir: STA

Prejšnji članekKako prejeti štipendijo za študij v tujini?
Naslednji članekTujka Claudie Durastanti: Smo sploh lahko kje zares doma?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.