Začele so se priprave na gradnjo novih študentskih sob v Ljubljani

Po predolgem čakanju (natančneje po 40. letih) se v smeri študentskih sob končno obetajo spremembe. Zasebno podjetje je namrče danes pričelo s pripravljalnimi deli za gradnjo novega študentskega kampusa v Ljubljani. Nove študentske nastanitve bodo ob Vojkovi cesti nasproti Ekonomske fakultete. Predvidenih je okoli 2500 novih študentskih sob. 

Načrti za izgradnjo novega študentskega kampusa so stari že več kot desetletje, kot zgleda pa bodo kmalu tudi uresničeni. Kdaj lahko študentje pričakuejo nove sobe sicer še ni znano, je pa to, da je podjetje Metalka Commerce začelo s pripravami gradbišča, dober znak. Do zdaj je izvajalcu uspelo deloma odstraniti zgornjo plast zemlje in narediti povezovalno cesto.

Projekt je razdeljen na tri faze. Najprej bo zgrajenih približno 533 najemnih študentskih stanovanj, nato bo zgrajen kampus z okoli dva tisoč posteljami. Za gradnjo kampusa izvajalec sicer še nima gradbenega dovoljenja. Tretja faza pa vključuje ureditev zelene površine.

Celoten projekt je sicer še pod velikim vprašajem. Podjetje pravi, da nima še celotne finančne konstrukcije za gradnjo prve faze, tako bo celoten proces gradnje še trajal. Zato se nikar se ne veseli preveč – možnost, da boš lahko v času študija že bival v novih študentskih sobah so žal majhne.

Prejšnji članekPožar največjega podatkovnega centra v Evropi povzročil padec več spletnih strani
Naslednji članekPapež sklenil zgodovinski obisk Iraka

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.