Zakaj pada ocena aplikaciji TikTok?

TikTok je zaradi »bitke«, ki se bije v Indiji med ustvarjalci TikToka in influencerji YouTubea, začel izgubljati vse. Predvsem se to pozna na oceni v trgovini Google Play. Tam je v dobrem tednu prišel iz ocene 4,7 do trenutne 1,6. Tako se stran od bitke s koronavirusom bije aplikacijska bitka med YouTubeom in TikTokom. Predvsem v Indiji, ki kaže, da lahko njenih 1,4 milijarde ljudi na nekaj vpliva. Ne na kaj pomembnega, ampak vsaj na oceno TikToka.

Prepir influencerjev vpliva na oceno

Vse se je začelo, ko sta se sporekla Amir Siddiqui in Carry Minati. Siddiqui pripada TikToku, Minati pa YouTubeu. Vse pa se je začelo trenutek prej, ko je »jutuber« Elvish Yaday objavil video v katerem »napada« uporabnike TikToka in aplikacijo samo. Siddiqui (TikTok) je odgovoril in obtožil uporabnike YouTubea, da so plagiatorji in da nikoli ne bodo tako povezani kot uporabniki TikToka. Poleg tega pa je kar sam povabil Minatija (YouTube), da ga popraži (roast, op.p.) nazaj.

Minati je odgovoril in napadel Siddiquija ter zmerjal njegovo slovnico. Ta video je objavil 8. maja, a ga je YouTube čez en teden zbrisal. Najverjetneje se je to zgodilo zaradi pritožb Siddiquija in njegovih oboževalcev. To je razburilo Minatija in njegovih 17 milijonov sledilcev. In začeli so se trendi napadanja aplikacije TikTok, od katerih je bil najglasnejši  #banTikTok.

Bo to res vplivalo na TikTok?

Medtem ko ocena vsekakor lahko vpliva na aplikacijo, bo to v primeru TikToka drugače. TikTok je v zadnjih nekaj mesecih dosegel neverjetno popularnost, ki jo imajo le redke aplikacije. Postavil se je ob bok YouTubeu, Facebooku, Twitterju in Instagramu. Zdaj spada med aplikacije, ki jih poznajo vsi in to se ne bo spremenilo. Predvsem pa se to ne bo spremenilo zato, ker uporabniki vedo, zakaj je ocena padla. To se ni zgodilo zaradi kontroverznosti objav ali česa podobnega. Ne, zgodilo se je zaradi prepira dveh influencerjev.

Padec ocene aplikacije TikTok
Padec ocene aplikacije TikTok

Slabe ocene tako na samo aplikacijo ne bodo zelo vplivale, saj je razlog znan in roko na srce kar neumen. Če aplikacije nista uničila prepoved uporabe v Indoneziji in Indiji leto poprej, je tudi to ne bo. Vseeno pa je zanimivo videti, kaj lahko spremeni tako veliko število ljudi. Čeprav spet, le pri aplikacijah.

TikTok

Aplikacija je dosegljiva v 40 jezikih in je ena največkrat naloženih aplikacij v zgodovini. Ima več kot 800 milijonov uporabnikov po celem svetu. Veliko od tega jih prihaja prav iz Indije, kar je tudi razlog za nižjo oceno. TikTok je ravno konec aprila dosegel nor mejnik v svetu prenosov. Zabeležila je že več kot 2 milijardi prenosov. K temu je ogromno pripomogla epidemija koronavirusa, saj je TikTok zabeležil tudi do 750 % rast prenosov in več.

Best TikTok May 2020 (Part 1) NEW Clean Tik Tok

Urednik portala Student.si

VIRIndia Today
Prejšnji članekKako bo slovenski turizem preživel?
Naslednji članekPosmrtna maska kralja Henrya VII »oživljena« z digitalno rekonstrukcijo

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.