Zavijanje daril na zanimiv in izviren način

blur, bokeh, christmas
Zavij darilo na zanimiv način. Foto: Pexels on Pixabay

Zavijanje daril mora potekati mirno in sproščeno. Če si kot večina, te prihodnji teden čaka divjanje za darili. V primeru, da z nakupi ne zamujaš, se lahko na obdarovanje pripraviš že zdaj. Tako za zgodnje kot zamudnike je spodaj nekaj načinov zavijanja daril, ki bodo gotovo prišli prav.

Zavijanje darila neobičajnih oblik

Nekomu nameravaš podariti plišasto igračko, vendar ti vse, kar ni pravokotno, pri zavijanju predstavlja izziv. Pripravi darilni papir. Pravokotni ali kvadratni kos papirja postavi na ravno površino in levo ter desno stran prepogni proti sredini. Robova zlepi skupaj. Spodnji del prepogni proti sredini in poravnaj nazaj. Po tej črti prepogni spodnji del papirja proti sredini po dveh diagonalah tako, da nastane dno v obliki nekakšnega romba. Konice dvakrat prepogni in zlepi skupaj, da dobiš dno »vrečke«. Darilo daj skozi odprtino na vrhu, dvakrat prepogni zgornji rob in zlepi skupaj.

happy birthday, present, sharing
Kaj z darilom nepravilne oblike? Foto: bfleeson on Pixabay

Zavijanje pravokotnih daril malo drugače

Darilo postavi na kvadraten kos darilnega papirja, daljša stranica naj bo navpično. Spodnji rob papirja prepogni čez darilo tako, da sega do polovice. Ob straneh pogladi in prepogni papir tako, da nastaneta diagonali, ki ju potem prepogneš proti drugemu robu darila. Ponovi s preostalim papirjem, da dobiš križast vzorec. Na zgornjem delu prepogni papir tako, da nastaneta dva trikotnika, ki ju na vrhu zlepiš skupaj. V režice, ki so nastale z vzorcem, lahko vtakneš kartico z imenom ali voščilo.

Four Christmas gift boxes, trendy kimono style with eco-friendly materials. Craft brown paper with folds and natural twigs and berries on linen textile background
Naredi vtis z zavijanjem z vzorcem. Foto: Asia Tsyhankova on iStock

Zavijanje darila v obliki valja

Da bo vidni rob lepši, prepogni stran, ki bo vzdolž stranice valja, približno pet centimetrov proti sredini. Darilo zavij po daljšem robu in zlepi. Pri ploskvah valja prepogibaj papir proti sredini kroga, pri tem ga prepogibaj v gube, kolikor gre enakomerno. Tudi če se ne posreči povsem, vse skupaj polepša pentlja na vrhu.

Klasično zavijanje darila

Oglato darilo postavi na papir; če je pravokotno, naj bo daljša stranica vodoravno. Spodnji rob prepogni za nekaj centimetrov. Na vrhu prepogni papir čez darilo tako, da bo pokrita zgornja ploskev – zlepi na strani, ki je obrnjena proti tebi. Nato rob papirja, ki si ga prej prepognil, zlepi na zgornjem robu. Ob straneh papir na krajših stranicah poravnaj, po daljših pa prepogni in zlepi skupaj.

Darilo zavij v blago

Zanimiv je tudi japonski način s furošiki, pri katerem darila zavijejo v blago – uporabiš lahko ruto ali šal. Vse skupaj lahko polepšaš z okrasno vejico ali kakšnim cvetom.

Furoshiki tissue wrapping of presents. Female hand holding a gift in eco friendly reusable fabric package. Small business, ethical shopping idea. Presents packed in plastic free. Zero waste lifestyle
Japonski način zavijanja je zadnja leta zelo popularen. Foto: Yummy pic on iStock

V skrajnem primeru

Kadar ne gre, pač ne gre. Če se ti zavijanje sfiži, lahko zadevo do neke mere popraviš z okrasnimi pentljami ali trakovi. Nekoliko več dela je z darilnimi košarami, a je vsaj za prezentacijo že poskrbljeno. Sicer pa so darilne vrečke ali škatle najboljše prijateljice obdarovalca v stiski.

Prejšnji članekZ vetrno energijo do nižjih stroškov zdravstva
Naslednji članekKuhan gin recepti: 3 super recepti za kuhan gin

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.