Mrož z masturbiranjem prekinil ognjemet

Walrus resting on the middle cove beach in Newfoundland Canada
Foto: Zita Holubova iz iStock

Novoletni ognjemet v obmorskem mestu Scarborough v Angliji je bil po nasvetu strokovnjakov za divje živali odpovedan zaradi prisotnosti mroža Thora. Posnetek Thorovega videa je viralno zaokrožil po družbenih medijih.

Mrož je bil v zdravem stanju

Inšpektor Kraljeve družbe za preprečevanje krutosti živali (RSPCA) Geoff Edmond je ugotovil, da mrož ni videti bolan ali poškodovan, je pa ljudi spodbudil, naj uživajo v pogledu s spoštljive razdalje, piše 9GAG.

Ker je Thor zaščitene vrste, je bilo območje okoli njega ograjeno, morski strokovnjaki pa so ga pozorno opazovali. Leta 2022 so na Norveškem evtanazirali mroža z vzdevkom Freya zaradi potencialne nevarnosti za varnost ljudi, saj so se mu obiskovalci nenehno bližali, piše The Guardian.

Edmond je dejal: »Razumemo, da je vznemirljivo in nenavadno, da se je mrož začasno naselil, vendar je v njegovem najboljšem interesu, da ga čim bolj pustimo pri miru, zato prosimo ljudi, naj ne pozabijo, da gre za divjo žival, in naj se izogibajo skušnjavi, da bi se mu približali in ga motili. Vse bi radi tudi opozorili, da je mrož zaščiten z Zakonom o divjadi in podeželju iz leta 1981, zato je vznemirjanje živali lahko prekršek.«

Thor naj bi bil decembra prej opažen veliko južneje, ko je plaval v bližini obale Hampshira.

Tretji mrož v zadnjih letih v Združenem kraljestvu

Molly Gray, organizatorka reševanja in skupnosti pri British Divers Marine Life Rescue (BDMLR), je o Thorovem obisku v severnem Yorkshiru povedala: »Mroži tukaj niso ravno običajni, zato si domišljamo, da je to posledica podnebnih sprememb. Med svojimi dolgimi potovanji je našel kraje za počitek in upamo, da se bo zdaj spet odpravil na sever.«

Thor je tretji mrož, ki so ga v zadnjih dveh letih opazili v Združenem kraljestvu. »To bi lahko bil nekakšen vzorec … tako da bi jih lahko videli še več, a kdo ve,« je dejala Gray.

Prejšnji članekRevija Študent išče mlade novinarje za področje tehnologije
Naslednji članekKar 94 % ponudnikov študentske prehrane povišalo cene

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.