Zaživel je projekt Tekmujem.si

Spletna stran Tekmujem.si
Nastala je nova spletna platforma.

Nevladni organizaciji Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) in Društvo matematikov, fizikov in astronomov Slovenije (DMFA Slovenije) so v Sloveniji skupaj ustvarile novi projekt Tekmujem.si. Financirale so ga s sredstvi, ki so jih prejeli iz razpisa Ministrstva za javno upravo. Pri projektu gre bolj natančno za novo skupno spletno informacijsko platformo za tekmovanja iz različnih znanj.

Projekt Tekmujem.si je namenjen znanju

Organizaciji delujeta na področjih organizacije tekmovanj iz znanj za mlade ter poglobljenega dela z nadarjenimi. Poleg tega poskušajo popularizirati znanja, tehnike in znanosti ter izobraževati nove mentorje. Zdaj so združili moči in ustvarili spletno stran Tekmujem.si, kjer mladi lahko najdejo koledar vseh tekmovanj in povezave na posamezna tekmovanja.

Dodane »Osebne izkaznice tekmovanj« so pregledne, uporabniku prijazne in vsebujejo vse pomembne informacije o posameznih tekmovanjih iz različnih znanj. Platforma je namenjena mladim, staršem, učiteljem, mentorjem in šolam.

Otroci in starši lahko vidijo, katera tekmovanja prihajajo v prihodnjih tednih. Nato se lahko otroci preko šol ali mentorjev prijavijo nanj. Tudi same šole lahko s pomočjo platforme vidijo, ali spoznajo novo tekmovanje. Na katera se lahko potem prijavijo in jih izvedejo v novem šolskem letu.

Zakaj tekmovanja v znanju?

V Sloveniji potekajo številna tekmovanja, namenjena predšolskim otrokom, osnovnošolcem, srednješolcem in študentom. Takšna tekmovanja pomembno prispevajo k priljubljenosti znanosti, tehnike, logike, jezikov in drugih področij ter spodbujajo in razvijajo ustvarjalnost, inovativnost in raziskovalni duh. Širijo zavest o pomenu znanja za naš razvoj in nadarjene spodbujajo k raziskovanju in poglabljanju znanja.

Vsa tekmovanja iz znanj so stopenjska (šolsko, regijsko, državno tekmovanje). Vsako tekmovanje ima najmanj dve stopnji. Prva stopnja je odprta za vse, na nadaljnje stopnje napredujejo najboljši tekmovalci. Za svoj dosežek prejmejo priznanja, od bronastega do zlatega. Najboljši z državnih tekmovanj se lahko udeležijo mednarodnih tekmovanj, srečanj ali olimpijad.

VIRtekmujem.si
Prejšnji članekBarbarela – nakit, ki ti je pisan na kožo
Naslednji članekKandidat za predsednika države Vladimir Prebilič: »Predsednik je po funkciji moralna avtoriteta in mora biti tudi politična«

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.