Zbiranje predlogov za državna priznanja mladinskega sektorja v letu 2022

Silhouette of construction worker with crane and cloudy sky for preparation of welcome 2022 new year party and change new business.
Foto: Dilok Klaisataporn iz iStock

Urad Republike Slovenije za mladino je objavil Javni poziv za zbiranje predlogov za podelitev državnih priznanj v mladinskem sektorju v letu 2022. Državna priznanja se podeljujejo programom, dlje časa trajajoči aktivnosti in drugim. Vse podrobnosti o zbiranju predlogov za državna priznanja izveš v prispevku.

Državna priznanja v mladinskem sektorju 2022

Vrste državnih priznanj, za katere se lahko poda predlog, so:

  • državno priznanje za prispevek k uveljavljanju mladinskega sektorja,
  • državno priznanje za izvedbo izredno uspešnega oziroma odmevnega in koristnega projekta v mladinskem sektorju,
  • državno priznanje za kakovostno in uspešno delo v daljšem časovnem obdobju v mladinskem sektorju.

Podeljuje se za programe ali dlje časa trajajoče aktivnosti, ki presegajo zgolj zaokroženo obliko projekta. Državno priznanje za izvedbo izredno uspešnega oziroma odmevnega in koristnega projekta v mladinskem sektorju se lahko podeli fizičnim ali pravnim osebam, lahko tudi več fizičnim ali pravnim osebam, če je jasno razvidno skupno delovanje pri projektu. Državno priznanje za kakovostno in uspešno delo v daljšem časovnem obdobju v mladinskem sektorju se lahko podeli samo fizičnim osebam, ki delujejo deset ali več let v mladinskem sektorju.

Rok za oddajo predlogov in druge informacije

Kandidate lahko predlagajo fizične ali pravne osebe, rok za oddajo predlogov pa je 3. oktober 2022. Prispele predloge pregleda strokovna komisija, ki jo je v ta namen imenoval pristojni minister, ter glasuje o predlaganih kandidatih na podlagi temeljite analize predlogov in razprave o njih. Sprejeti so predlogi, za katere je glasovala večina članov strokovne komisije.

Državna priznanja v mladinskem sektorju so najvišje priznanje Republike Slovenije za dosežke na področju mladinskega dela. Podeli jih minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Igor Papič v okviru vsakoletnega nacionalnega posveta z namenom javnega priznavanja in zahvale za izjemne dosežke v mladinskem sektorju.

Vse dodatne informacije najdeš na strani Javnega poziva za državna priznanja v mladinskem sektorju v letu 2022.

VIRgov.si
Prejšnji članekSlovenci gradijo umetno reko v Libiji
Naslednji članekTelefon za pomoč v stiski – PRISLUHNEM TI

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.