Žiga Turk prejemnik bodeče neže za najbolj seksistično izjavo leta

Bodeča neža je tista nagrada, ki si je nihče ne želi prejeti. Je namreč nagrada za najbolj seksistično izjavo leta, ki jo vsako leto ob dnevu žena podeli portal Spol.si. Letos je njen prejemnik politik, bivši minister za izobraževanje, znanost in šport ter univerzitetni profesor na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani Žiga Turk. Čestitke!

Turk si je letošnjo bodečo nežo prislužil z izjavo, v kateri je seks primerjal z rekreacijo, posilstvo pa je označil za športni prekršek:

»Ampak bistvo se mi zdi drugje. Če je seks samo rekreacija, potem posilstvo ni nič hujšega kot faul. Če pa seks ni rekreacija, pa pade temeljna premisa naprednega pogleda na to vprašanje, ki je uveljavljeno od 1968 dalje.«

začudenje

Med petimi finalisti je Turk v spletnem glasovanju prejel največ, to je 19 glasov. Med finalisti za najbolj seksistično izjavo leta so bili še duhovni voditelj Urban Urbanc, pravnik Miha Šepec, pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov na ministrstvu za notranje zadeve Borut Jakopin in nekdanji vodja Nacionalnega inštituta za otroške srčne bolezni Brane Dobnikar.

Vse srečne nominirance si lahko ogledaš na portalu spol.si. Prijetno branje!

Prejšnji članekŠe dve odlični uvrstitvi za slovensko atletsko reprezentanco
Naslednji članekPrvi koraki na poti do moto GP-ja

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.