Znana nova dekanja Filozofske fakultete UL

Na Filozofski fakulteti UL so 10. junija potekale volitve nove dekanje za mandatno obdobje 2021-2025. Nova dekanja Filozofske fakultete bo od 1. oktobra 2021 prof. dr. Mojca Schlamberger Brezar. 

30. 9. 2021 bo potekel mandat trenutnemu dekanu fakultete, prof. dr. Romanu Kuharju. Kandidatki za novo dekanjo Filozofske fakultete sta bili dve: prof. dr. Mojca Schlamberger Brezar na predlog prof. dr. Andreje Žele z Oddelka za slovenistiko in doc. dr. Silvane Orel Kos z Oddelka za prevajalstvo, in prof. dr. Špela Virant na predlog Oddelkov za germanistiko z nederlandistiko in skandinavistiko, klasično filologijo, primerjalno in splošno jezikoslovje ter umetnostno zgodovino. Prof. dr. Mojca Schlamberger Brezar je prejela 71 % glasov. 

»Filozofsko fakulteto vidimo kot institucijo, ki mora biti zgled za vrednote humanizma in
spoštovanja človekovih pravic, ki sta ji vodilo enakost možnosti in solidarnost med zaposlenimi in študenti. Delovati želimo povezovalno, ne izključevalno, saj s preseganjem razlik med oddelki in povezavami med programi lahko dosežemo še večjo prepoznavnost v slovenskem in mednarodnem prostoru ter zagotovimo primerno izobraževanje za prihodnje rodove,« je v svojem programu zapisala novoizvoljena dekanja in dodala, da humanistika in družboslovje v družbi nista dovolj prepoznana, a vendar tako zaposlene in zaposleni kot študentke in študentje s svojim nastopanjem v javnosti, z znanstvenimi in strokovnimi objavami in prevodi soustvarjajo slovensko družbeno življenje.

Volitve so potekale po spletni aplikaciji, tisti brez ustrezne tehnične opreme so lahko glasovali tudi na fakulteti.

Prejšnji članekKako izbrati pravo barvo šminke zase?
Naslednji članekPartis je nazaj!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.