Kako nehati zamujati?

moški, ki skače čez budilko

Izgovori …

i like to make an entrance

Ne išči izgovorov, zakaj zamujaš – spet. Namesto tega se raje opraviči tistim, ki so te čakali ter se opraviči za nevšečnosti, ki jih je tvoja zamuda povzročila. Tako boš kmalu spoznal, da zamujanje ni lepa navada in mogoče se boš naslednjič začel prej odpravljati od doma.

Nastavi si opomnik

Na telefonu si nastavi opomnike za takrat, ko moraš iti od doma, ko se moraš začeti urejati, ko moraš biti v avtu … Tako te bo med gledanjem televizije opomnik spomnil, da se moraš začeti pripravljati za odhod in nič te ne bo presenetilo.

Pravilo treh minut

Vedno dodaj tri minute k času, ki ga boš porabil. Če na primer greš na sestanek, do tja pa imaš 15 minut hoje, pojdi 18 minut prej od doma. Tako bo v teh 18 minut vključen čas, ki ga preživiš v dvigalu, hoja po stopnicah, semaforji, last-minute popravki v ogledalu …

Pripravi si vse večer prej

Če veš, da zjutraj rad zaspiš, si obleke, ki jih boš oblekel, pripravi večer prej. Enako velja za šolsko torbo – zvečer si pripravi stvari, ki jih moraš nesti s sabo naslednji dan. Tako zjutraj samo vzameš torbo in greš, brez nepotrebnega paničarjenja zadnjo minuto.

hitra hoja

Premakni uro

Čeprav je lahko ta trik v napoto tvojim sostanovalcem, premakni uro za nekaj minut naprej. Tako boš vedno mislil, da malo zamujaš in boš pohitel. Ko pa boš prišel na avtobusno postajo, boš ugotovil, da si na tvoje presenečenje točen. A to deluje le na kratek rok, saj ko se enkrat navadiš, da gre ura naprej, nanjo nikoli ne gledaš več enako.

judge judy kaže na uro

Pojdi na en avtobus prej

Če na faks hodiš z mestnim avtobusom in če vozijo dokaj pogosto, pojdi na en avtobus prej. Oziroma vsaj imej to v planu, kajti če vedno zamujaš, boš najverjetneje tudi tega zamudil – a ne skrbi, še vedno boš v času za tisti avtobus, ki ga loviš po navadi.

Prejšnji članekSlišati sebe – Nejc Krevs je začel novinarsko kariero na Teološki fakulteti
Naslednji članekAli 3. svetovna vojna že poteka? (2. del)

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.