Komentar: Janšev zapis o Srebrenici me je dobesedno vrgel po stopnicah

Na 25. obletnico genocida v Srebrenici je slovenski premier Janez Janša s svojo (že izbrisano) izjavo na Twitterju poskrbel za nove polemike. »Kako lahko nekdo na tako visokem položaju izjavlja tako primitivne misli,« se sprašujejo mnogi. In to upravičeno, saj bi morala oseba na takem položaju imeti filter med možgani in usti, ali pa pač držati jezik za zobmi. Takih oseb pa je v slovenski politiki premalo, zato bo le-ta še nekaj časa nefiltrirana.

Zapis o poboju v Srebrenici

Pred petindvajsetimi leti se je v roku nekaj dni zgodil poboj vsaj 8372 muslimanskih otrok, moških in žensk. Trupla po toliko letih še vedno izkopavajo in še dolgo let jih bodo. Prave številke ne bomo nikoli poznali, prav tako ne vseh krivcev za to grozodejstvo. Živ je spomin na žrtve in dejanje samo. Učiti nas mora, da postanemo boljši, ampak potem je tu naš premier, Janez Janša.

Na njegov zapis lahko gledaš iz tisoč in ene strani, pa bo iz vseh strani grozen. Ko je imel možnost s prelepim zapisom malo omiliti sovraštvo, ki ga narod goji do njega, je to izkoristil drugače. Prilil je olja na ogenj in zagorelo je vse. Vsekakor pa je primitivnost zapisa ugotovil tudi sam, saj ga je hitro izbrisal. Ampak internet je hitra zadeva in zapis je bil opažen.

Zdaj že izbrisani zapis slovenskega premiera.
Zdaj že izbrisani zapis slovenskega premiera.

Kako si sploh razlagati ta njegov zapis? Se poboj ne bi zgodil, če bi prej počistili (pobili?) komunistično ideologijo? Je res preko zapisa o genocidu širil svoje prepričanje o komunizmu v Sloveniji? Je bil ta zapis dovolj, da narod spregleda? Bodo to komentirali tudi tuji voditelji?

Nihče ne ve odgovorov na ta vprašanja. Vsi pa vemo, da obstaja slovenski rek, kar se Janezek nauči to Janezek zna. Ime je nekako podobno, rek pa tudi le delno pravilen. Naš premier se ni iz primera Srebrenice naučil nič, zna pa očitno izbrisati svojo objavo. Torej ve, da njegov zapis ni bil pravi. Mogoče pa se bo kaj naučil iz tega. Ali obstaja možnost, da se slovenski premier spravi k sebi in postane človek in premier, ki si ga slovenski narod zasluži? Če pa je njegov cilj povedati vsak teden objaviti in povedati vsaj tri totalno »zabite« zapise, potem mu uspeva. In če je cilj trenutne vlade Slovenijo odpeljati od točke A do točke B, ji tudi to uspeva. A le v kolikor je točka A zedinjenost, točka B pa norišnica.

*če to bere kdo v vladi, kazni ne rabim, saj sem pred pisanjem članka padel po stopnicah. 

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekPo sto letih ponovno najdena izgubljena vrsta kuščarja
Naslednji članekBucket list: 10 stvari, ki jih moraš nujno narediti letošnje poletje

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.