Komentar: »Narod je glup« oziroma nova izjava Zmaga Jelinčiča Plemenitega

Ljubljana, Slovenia - October 4, 2019: The facade of the Slovenian Parliament.
Foto: photos iz iStock

Luč dneva je ugledal nov posnetek našega poslanca, Zmaga Jelinčiča Plemenitega, v katerem ob kavici govori o sodržavljanih, mladih in o pomoči med epidemijo virusa. Nikoli ni varčeval z besedami in ni filtriral svojih misli, za kar mu lahko čestitam, da na sebi nima maske. Sploh v teh časih. Ampak pride trenutek, ko bi morali reči, da je dovolj.

Zmago Jelinčič Plemeniti, rojen v Mariboru, takrat še mestu Jugoslavije. Je ustanovitelj Slovenske nacionalne stranke oziroma SNS, po domače. V slovenski politiki in državnem zboru je že od leta 1992, torej poteka njegovo 29. leto sedenja na stolčku. Dvajset let pred tem je nekaj časa odsedel v zaporu na Dobu, zaradi organiziranja kraje muzejskega orožja. Odsedel naj bi tri leta in pol.

Zgodovino Zmaga Jelinčiča si lahko prebereš sam, saj je v teh časih vse na internetu. Posnetek, ki pa je obkrožil Slovenijo, pa najdeš malo nižje.

»Narod je glup«

V zadnjih dneh je prišel v javnost posnetek, kjer Zmago Jelinčič sedi skupaj s svojimi »kolegi kaznjenci« in ima monolog o ukrepih države Slovenije zoper covid-19. Monolog, tudi če bi bil vzet iz konteksta, ne spada nikamor. Objavil ga je nekdo, s katerim se bosta v prihodnosti najverjetneje še kakšen kanček bolj sporekla.

G. Zmago Jelinčič Plemeniti (- plemeniti), glede na vašo hitro odzivnost, vas pozivam, da razložite zakaj:1. Je slovenski narod neumen (glup)?2. Je to vaš denar, kdo ste vi in kdo mi (narod)?3. Žalite študente?

Publiée par Zlatko sur Dimanche 28 juin 2020

 

Izjave vredne zlata in dreka

Dragi gospod Plemeniti, skozi odraščanje ste me nemalokrat nasmejali s svojimi izjavami. Rad imam humor in smešne stvari, zato mi ni bilo težko se smejati vam in vašim nasprotnikom v politiki, ki skozi leta dokazujejo, da je to bolj humoristična nanizanka kot pa vodenje države. Ne rečem, da bi bil jaz boljši, ker imam hrbtenico.

Potem pa so sledile izjave, kar ena za drugo, ko se je nekaj v vas premaknilo. Proti pravicam LGBT skupnosti, proti starejšim, proti mladim, proti migrantom in skoraj proti komur koli. Sovraštva do istospolno usmerjenih niste nikoli skrivali, prav tako ne do drugih držav in njihovih prebivalcev. Pa vseeno, ne vem zakaj, vas spoštujem, ker ste preživeli kar nekaj stvari. Ne vem, mogoče le moja lepa vzgoja trka ven, ker mnogi iščejo razloge, zakaj bi vas sploh spoštovali.

Hvala za tvoj denar

Sem del tistih ljudi, ki je prejel »vaš« denar in očitno gre hvala direktno vam. Hvala Zmago, če ste mi dali denar se bova pa kar tikala, ker se očitno poznava zelo dobro. Kul? Super. Nazadnje sem se smejal prav danes zjutraj, ko sem videl tvojo sliko, kako spiš oziroma počivaš na svojem sedežu v stavbi na Šubičevi 4. In potem sem moral pogledat posnetek, ko v živo na televiziji izjaviš: »Oprostite, vi ste bedak.« Kako super besede, ki jih lahko obrača čisto vsak, pa še hudo žaljive niso. Zato bi jih tu obrnil v tvojo smer.

Hvala ti za »vaš« denar.

Podpisani: Kurčev študent in delomrznež (vir besed: Zmago Jelinčič Plemeniti v posnetku)

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekObstajajo dokazi, da je na Plutonu podzemni ocean
Naslednji članekMagistrski študijski program Dizajn – nadgradite svoje znanje na Fakulteti za dizajn
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.