Magistrski študijski program Dizajn – nadgradite svoje znanje na Fakulteti za dizajn

Na Fakulteti za dizajn, pridruženi članici Univerze na Primorskem, lahko na 2. bolonjski stopnji magistrskega študijskega programa Dizajn študirate na smereh:

  • Notranja oprema (30 mest izredni študij),
  • Vizualne komunikacije (25 mest izredni študij),
  • Tekstilije in oblačila (15 mest izredni študij) in,
  • Dizajn management (30 mest izredni študij)

Zakaj magistrski študijski program Dizajn ?

  • zasnovan je interdisciplinarno, saj združuje znanja z različnih področij, poleg oblikovalskih  tudi tehnološka, humanistična, družboslovna in managerska znanja ter se tako prilagaja smernicam globalnega gospodarstva;
  • poleg temeljnih znanj, vključuje v pedagoški proces tudi najnovejše trende na širšem področju oblikovanja, ki so usmerjeni v trajnostni razvoj in družbeno odgovornost;
  • celotni študijski proces temelji na konceptu design thinkinga;
  • v študijskem procesu, poleg domačih visokošolskih učiteljev, sodelujejo tudi tuji gostujoči predavatelji in strokovnjaki z različnih področij,
  • velika prilagojenost izvedbe študijskega programa individualnim potrebam študentov.

fakulteta za dizajn

Kako poteka študij?

Osnova magistrskega študijskega programa so t. i. STUDII. To so predmeti, kjer študenti pridobivajo praktična znanja preko aplikativnih projektov, ki so realno zasnovani za potrebe družbenega okolja in so neposredno prenosljivi v gospodarstvo.

Študenti lahko izbirajo med številni izbirni predmeti, ki jim omogočajo pridobivanje specifičnih kompetenc ter oblikovanje lastnega strokovnega profila, ki sovpada z njegovimi individualnimi interesi oz. s potrebami podjetja.

Kje se lahko zaposlim?

Diplomanti magistrskega študijskega programa s svojim strokovnim znanjem, veščinami in sposobnostmi kompetentno opravljajo najzahtevnejše naloge na področju razvoja inovativnih, izvirnih in tržno zanimivih oblikovalskih rešitev. Zaposljivost diplomantov je široka predvsem zaradi obsežnega splošnega znanja o procesih oblikovanja izdelkov in storitev, kot tudi zaradi specifičnih znanj o upravljanju  teh procesov.

V sklopu študija študenti pridobijo tudi dovolj znanja za kreiranje lastne karierne poti oziroma za zagon lastnega podjetja ali blagovne znamke.

Več informacij o magistrskem študiju po posameznih smereh ter predmetnik je dostopnih na: http://www.fd.si/studij/magistrski/.

Lestenci Fakultete za dizajn
Foto: Maja Marija Križan

Lokacija izvajanja študija

Študij se izvaja na lokacijah: Fakulteta za dizajn, Prevale 10, Trzin in Hiša za dizajn management in inovacije (HDMI), Gerbičeva 51, Ljubljana.

Način študija

Študij na 2. stopnji je organiziran izredno in traja 2 leti (4 semestri). Šolnina za magistrski študijski program je objavljena v Ceniku storitev FD, ki je objavljen na spletni strani fakultete: http://www.fd.si/.

Pomembno: ob vpisu v 1. letnik  magistrskega študija v študijskem letu 2020/2021, vam nudimo 25 % popust na šolnino!

Kako se vpišem?

Lan Krebs Ginko čipka in prostor, doc. Jana Mršnik
Lan Krebs Ginko čipka in prostor, doc. Jana Mršnik

Prijavni rok je odprt do 15. 9. 2020!

Vpisni pogoji izhajajo iz Razpisa za vpis v študijske programe 2. stopnje in so dostopni na: https://fd.si/razpis-za-magistrski-studij-dizajn.html

Kandidati za vpis na razpisane študijske smeri se na vpis prijavljajo neposredno na Fakulteto za dizajn. Kandidati dokazila o izpolnjevanju vpisnih pogojev priložijo prijavi oziroma naknadno, v skladu s pozivom ali dogovorom.

Vsi kandidati morajo pred vpisom opraviti preizkus nadarjenosti. Preizkus nadarjenosti bo potekal v ponedeljek, 21. 9. 2020, Fakulteta za dizajn, Prevale 10, Trzin za vse 4 smeri.

Informativni dnevi – on -line izvedba

13. 7., 24. 8., 7. 9., vsakič ob 13.00!

Fakulteta za dizajn, pridružena članica UP
Prevale 10, 1236 Trzin
Referat za študentske zadeve (ga. Mileva Miškovič): 059 23 50 10, 031 383 883 ali referat@fd.si
http://www.fd.si/
https://www.facebook.com/fakultetazadizajn.facultyofdesign/

Faculty of design PROMO

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.