Komentar: Naslednjih štirinajst dni je ključnih

Številka štirinajst je bila pred karanteno samo številka. Pomenila je vse drugo, samo karantene ne. In na oder je prišel zabavni Jelko Kacin, ki je besedo štirinajst vtisnil v slovenski DNK. »Naslednjih 14 dni je ključnih,« ni le stavek, ampak daje občutek povezanosti med ljudmi. Ali se imamo temu za zahvaliti karanteni ali Jelku, ne vem. Vem pa nekaj drugega. Naslednjih štirinajst dni bo vedno ključnih, pa naj bo tu Kacin ali kdo drug.

Izjava leta 2020

Jelko Kacin je bil vladni govorec skoraj eno leto in v tem času je zabaval sebe in nas, hkrati pa nas držal na robu navdušenja. Ko ga je na začetku leta zamenjala njegova namestnica, so se časi obrnili. Postal je koordinator cepljenja, kjer se bo vsekakor zabaval še naprej. Nadomestila ga je namestnica Maja Bratuša, ki ji želim veliko sreče. Do zdaj še nisem naletel na meme, gifa, videa, članek ali objavo, ki bi se iz njenih izjav norčeval, tako da: »Bravo Maja!«

Ključnih pa je naslednjih štirinajst dni, vse tja preko Valentinovega. Da pa bo kdo dejansko kaj imel od Valentinovega, bi lahko začeli z odmikom katerega od nelogičnih ukrepov. Seveda tu ne trdim, da so ukrepi nelogični ali popolnoma brez smisla. Pravim le, da se malo zabavam. Tako kot so se mnogi do danes, brez kakršnih koli posledic, ki so bolj ali manj popolnoma nevidne. Morda je policijska ura popolnoma brez smisla. Morda je prodajanje štumfov in gat pametna odločitev. Morda pač ni. Saj ne vemo niti več kateri od ukrepov še drži ali ne. Nismo pa edini, ki ne vejo, kaj se dogaja in počne. Tega ne ve niti vlada, a obenem lahko rečemo, da točno ve kaj počne.

Deljenje prebivalstva jim uspeva fenomenalno in če bi v tem užival, bi jim stisnil roko. Totalna nesposobnost vlivanja občutka enakosti in lepega komuniciranja. In tako lahko rečem, da je naslednjih štirinajst dni ključnih za dokaz tega, da smo ljudje v Sloveniji na prvem mestu. To se verjetno ne bo zgodilo, bo pa vse veljalo do preklica, kot je rad rekel naš zvezdnik Jelko.

Študenti smo doma že tri mesece in to ne vodi nikamor. Nima smisla.

Številka 14 oziroma še en nesmisel

Če pa že vse ostalo nima smisla, potem bi te morda zanimalo kaj zanimivega o najbolj popularni številki zadnjega leta. Saj veš zakaj? Da se malo pozabavamo. Nekako v stilu vsega, kar smo poslušali na novinarskih konferencah. Štirinajst je tudi vrstno število, ki ga nosi element Silicij. 14 je peto polpraštevilo, sedmo sestavljeno število in prvo Keithovo število. Vidiš, le nekaj odstotkov tega ti je popolnoma jasno, vse ostalo je sivina. Točno taki so ukrepi in zadnje leto, sama sivina in nejasnost.

Zapomni si, naslednjih 15-1 dni je ključnih. Quick maths.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekTop 10 živil v boju proti stresu
Naslednji članekBodi Gorenjc in nehaj zapravljati!

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.