Komentar: Vsi vidiki »poslovno-družinske« poti Aleksandre Pivec

Vsak dan se ujamemo v pravi cunami aktualnih novic in če za primer vzamemo le zadnje dni, se ne bi veliko zmotili, če bi poskusili uganiti nekaj tematik na slepo. Koronavirus in protesti so brez dvoma med našimi odgovori, dodajmo začetek lige NBA, napoved (obveznega) cepljenja in bližajoče se volitve v ZDA. Zadnje dni pa Slovenijo »zabava« afera Aleksandre Pivec, ministrice za kmetijstvo in predsednice stranke Desus.

Primer Vinakras in obala

Najprej se je gospa ministrica pojavila v promo videu podjetja Vinakras. To seveda ni težava, ker je Janez Janša rekel, da morajo politiki promovirati Slovenijo. S tem se strinja marsikdo, ne pa, ko gre za izlete na račun države. No, naj se popravim. Ko gre za zasebne izlete na račun države. Stroške nastanitve na Krasu in kasneje v Izoli ji je plačala občina. Ne samo zanjo, ampak tudi za njena sinova. In tu se zadeva začne zapletati.

Vsekakor je imela službene obveznosti, o tem ne dvomim, a tja ne bi smela vzeti svojih sinov, ki bi lahko bila doma sama. Ali pa bi izkoristila mamin vavčer? Pa ne zdaj o vavčerjih, posvetimo se nazaj »službeni« obveznosti. Ta se je nekje na polovici obeh izletov prelomila v zasebni izlet. Še najhujše pa je to, da je z objavo na Facebooku zatrdila, da je vse plačala sama. Potem pa na sceno »uleti« novinarka ugledne hiše in vse splava po izolski vodi. Na celotno zadevo lahko gledamo zelo resno, a imamo pri tem možnost poslabšanega dneva. Zato sem se zadeve oziroma vidikov pogleda na situacijo lotil iz klasično humornega vidika.

Prodajalna Vinakras (vir: Vinakras)
Prodajalna Vinakras (vir: Vinakras)

Prvi vidik: Najboljše za svoja sinova

Kot vsaka mama, si tudi gospa Pivec želi najboljše za svoja sinova. Ker ji težak položaj političarke v Sloveniji ne omogoča dovolj sredstev za počitnice svojih sinov in časa za preživljanje z njima, si je sama našla rešitev. Združila bo prijetno s koristnim in na poslovno pot vzela svoja otroka. In to je čudovito, tudi jaz sem velikokrat pomagal svojim staršem v njihovi službi in tako je vse skupaj tudi videti v slovenski politiki zadnjih 30 let. Da namesto staršev večino dela opravijo kar otroci, ki jih spremljajo na poslovnih poteh.

Drugi vidik: V to je bila prisiljena

»Postali boste vplivneži,« je rekel slovenski premier in ves prostor se je z njim lahko le tiho strinjal. Po dolgem času je povedal nekaj prijetnega in prisrčnega. »Če gre predsedniku, bo šlo tudi vam,« je končal in so se odpravili. Prvi v Prlekijo, drugi do Metlike, tretja do Izole in tako naprej, dokler ni bila hiša na Šubičevi popolnoma prazna. Plačale pa so občine, država in davkoplačevalci.

Tretji vidik: Ni vedela, da se to ne sme

Prespali so trije ali štirje, verjetno že večkrat na tak način. Pridno so spakirali svoje stvari in odšli domov, a glej ga zlomka. Pojavijo se prvi članki, ki plačilo tega potovanja postavljajo pod vprašaj. Pojavi pa se tudi prva bleda faca v hiši, ko se izve, da se bo morala zagovarjati pred javnostjo. Bi lagala? Prikrivala? Povedala po resnici? Podtaknila komu drugemu? Lučka se prižge in utrne se ji misel: »Nisem vedela, da se to ne sme«.

Četrti vidik: Vse je bilo po »reglcih«

Poslovna pot z nekaj nočitvami v Izoli in na Krasu, plačajo pa davkoplačevalci. Bo že nekdo dvignil preprogo in pometel pod njo. Polni penzion, ampak kosila ne izkoristimo, saj nam je država plačala odličen večhodni meni pri Vinakrasu. Dobra hrana in pijača sta tisto, kar si ob sebi želi vsaka oseba. Če pa je ob tebi še družina, preprosto živiš svoje sanje. Ob tebi so še varnostniki, ki te nazaj domov pospremijo v službenem avtu na bencin z višjo trošarino.

Peti vidik: Nekdo ji je podtaknil

Kot vsi večji primeri korupcije in teorije zarote v samostojni Sloveniji, je tudi dopust družine Pivec lahko detektivski primer za najboljše kriminaliste. Kdo pa bi ji to lahko podtaknil? Lahko bi bili politični nasprotniki, standarden slovenski sosed, »prijateljica« ali pa morda sinova, ki si želita, da bi bila mama več z njima? Vse to in še več v naslednjem delu CSI: Slovenski parlament.

V prihodnjih dneh bomo videli, kako se bo stvar zapletla. A ne prekmalu! Gospa Pivec je šla na dopust in bo to malenkost pokomentirala takrat. Vse dni njenega dopusta pa se lahko bralec sprašuje ali je ta dopust sponzoriral on ali kateri drug davkoplačevalec.

*Prikazna slika je zgolj golo naključje in nima globljega pomena.
*Mnenje pisca ne predstavlja mnenja celotnega Študenta, niti ne pisca, ker je to šala.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKontracepcija nista samo kondom in tabletke: katera oblika ustreza tebi?
Naslednji članekMaturantski izleti: govorice, miti in realnost

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.