14. Collecta: Slovenci skozi čas in nostalgija – PRESTAVLJENO ZARADI COVID-19!

PRESTAVLJENO ZARADI COVID-19

Mednarodni sejem zbirateljstva Collecta vabi vse ljubitelje tradicionalnega, lepega in starega v petek in soboto, 13. in 14. marca, v Marmornato dvorano Gospodarskega razstavišča. Letos bo zbral več kot 120 zbiralcev in trgovcev iz tako iz domače, kot iz tujih držav.

Kaj lahko počneš tam?

Obiskovalci bodo lahko tradicionalno kupovali, prodajali in izmenjevali znamke, bankovce, kovance, militarijo, razglednice, minerale, fosile, dragulje, figurice, gramofonske plošče, zgoščenke in kasete, ogledali pa si bodo lahko tudi tematsko razstavo Slovenci skozi čas in Nostalgija. Drugi dan sejma pa bo potekala tradicionalna dražba Antikvariata Glavan. Namen mednarodnega sejma zbirateljstva Collecta je, da skrbi za ohranjanje kulturne dediščine in posameznike ter družine opogumlja, da obisk sejma izkoristijo tudi za vrednotenje družinskih zbirk, katerih porekla in vsebine ne poznajo – od raznoraznih zbirk znamk, bankovcev, kovancev, dragih kamnov, militarije, antikvitet ipd. Collecta kot eden izmed redkih sejmov v Evropi že 14. let samostojno izdaja lastna priložnostna osebna filatelistična gradiva.

Slovenci skozi čas in nostalgija

Zgodovino gradijo ljudje in njihove izkušnje, vedenja, ki so neposredno pripomogli k razvoju in nastanku današnje družbe. Številne najdbe pričajo, da so na ozemlju, kjer sedaj živijo Slovenci, v preteklosti živela tudi druga ljudstva. Kdo smo in od kod prihajamo? Predmete z območja Slovenije, ki sodijo v sam vrh svetovne kulturne dediščine, bomo prikazati obiskovalcem in jim vtisnili v spomin dediščino vsakdanjega življenja. Ravno muzeji in njim podobne organizacije so tisti, ki danes hranijo vso našo zgodovino in nam bodo z delčkom zgodovine in s svojimi zbirkami popestrili program na največjem sejmu zbirateljstva Collecti.

Rdeča nit letošnje Collecte je NOSTALGIJA – preteklost v sedanjosti, zato bo poseben prostor namenjen retro stilu, kjer bodo določeni izdelki pri obiskovalcih vzbudili občutek preteklosti in prijetnosti. Izdelkov, kateri so nam ostali v najlepših spominih iz otroštva je veliko. Le kdo ne pozna legendarnih blagovnih znamk, ki so še dandanes del našega življenja, čeprav se je njihova zunanja podoba skozi čas spreminjala.

Uradno odprtje in marčevski izzid znamk

Nepogrešljiv del Collecte so prav gotovo znamke, tako bo v okviru odprtja Collecte svečana
predstavitev marčevskega izida znamk, ki izidejo na dan odprtja sejma.

Zbirka slovenskih znamk bo tako dopolnjena z 11-imi novimi znamkami. Izšle bodo tri redne znamke z velikonočnimi motivi.

V tradicionalni seriji RASTLINSTVO bodo prikazani motivi parkovnih cvetočih dreves:
tulipanovec, cigarovec, pavlovnija ter divji kostanj. V seriji znamk TURIZEM bo predstavljen
Podčetrtek, ki se ponaša s sloganom »Turizem dobrega počutja«, znamka z motivom
tellerjevega prohirakodona pa bo izšla v seriji FOSILNI SESALCI SLOVENIJE. Z znamko
bomo obeležili tudi nacionalni teden prostovoljstva. Planica pa bo po desetih letih ponovno gostila svetovno prvenstvo v smučarskih poletih, katere
spektakel bo ostal ovekovečen tudi na znamki.

Nostalgija na letošnji Collecti
Nostalgija na letošnji Collecti
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Prejšnji članekOb himni bom klečal
Naslednji članekRover Radovednost dobil bratca, ki se mu bo kmalu pridružil na Marsu
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.