20. Svetovno prvenstvo v odbojki in 20 g beljakovin v lončku

Jogurti in žoga

Zott je z novo linijo Zott PROTEIN nacionalni sponzor 20. Svetovnega prvenstva v odbojki, ki bo v Sloveniji potekalo od 26. avgusta do 7. septembra, gostila pa ga bo ljubljanska Arena Stožice. V okviru prvenstva se bo v Sloveniji zvrstilo kar 30 tekem, naši fantje pa bodo igrali proti Kamerunu, Franciji in Nemčiji.

Med pripravami na prvensto smo ujeli Jana Klobučarja, ki igra pozicijo sprejemalca v slovenski ekipi in ponosno nosi dres s številko 12. Z njim smo poklepetali o pripravah, kratkem oddihu, malih pregrehah in vraževernosti v ekipi.

Pozdravljeni, Jan! Imate morda v času intenzivnih priprav kakšne posebne jedilnike oz. morda celo koga, ki vam jih sestavlja? Kako poskrbite za ustrezno prehrano?

Vsak se trudi po svoje, nekako vsak najbolj pozna svoje telo, vsi imamo tudi precej znanja s področja športne prehrane. Moraš se zavedati, da je treba nekaj narediti za to, paziti, kaj daš vase – sploh v času tekmovanj, ko šteje res vsak atom energije in lahko le s kvalitetno in zdravo prehrano telesu zagotovimo vse to. 

V primerjavi z drugimi glavnimi viri energije – ogljikovimi hidrati in maščobami – beljakovine niso le vir energije. V našem telesu imajo pomembno vlogo pri številnih procesih in presnovnih funkcijah. Ključno vlogo imajo pri pridobivanju mišične mase, oskrbujejo celične membrane in so pomembne za imunski sistem.

Predstavljam si, da je bil vaš oddih med koncem klubske sezone in pripravami na SP precej kratek. Kako ste ga preživeli?

Ja, res je bil dopust letos dolg le dober teden, preživel sem ga na jugu Italije, zelo priporočam, čudoviti kraji! Sam na počitnicah rad odklopim in pozabim na treninge, tudi odbojka na mivki me ne premami. A brez športa itak ne gre, rad hodim v hribe in kolesarim. Ne škodi, če za kakšen teden tudi popustim pri prehrani, ampak telo je navajeno na nek režim in kmalu začne pogrešati treninge in ustrezno hrano. Dlje kot si na off, dlje traja, da prideš nazaj v formo, tega si seveda zdaj nihče od nas ni mogel privoščiti. A oddih je podskrbel za reset in ponovno pripravljenost, da damo od sebe kar največ. 

Zott PROTEINN izdelki ne vsebujejo laktoze in glukoze. Predstavljajo uravnotežen obrok z vsemi makrohranili in vas lahko spremljajo v službi ali na izletu, prav tako pa bodo poskrbeli za malce več kreativnosti pri sladkih zajtrkih, saj se v kombinaciji s sadjem obnesejo kot nadev za palačinke. Zott PROTEIN jogurti pa bodo v zadnjih poletnih dneh poskrbeli za osvežilno malico.

Ste kaj vraževerni?

Jan Klobučar

Haha, niti nisem. Vsake toliko časa se sicer v ekipi pojavi kakšna ideja – če si na prejšnji tekmi igral zelo dobro, poskušaš ponoviti vse, kar si počel takrat, tudi na naslednji. Nekateri verjamejo, da so določene številke na dresu tiste, ki prinesejo srečo, drugi verjamejo, da je pomembno, ali si najprej obujejo levo ali desno nogavico. Sam nočem biti v primežu tega, ker vem, da bi se na koncu najbolj obremenjeval s tem, če sem vse naredil prav in me to bolj obremenjuje, kot karkoli drugega. Raje se zanašam na ekipo in svojo igro.

Zadoščeno je prav vsakemu okusu! Če ste ljubitelji klasike vam bodo prav gotovo všeč pudingi, saj so na voljo z okusom vanilije ali čokolade in jogurta z okusom jagode ali borovnice. Za tiste, ki imate radi nove kombinacije, pa sta tu jogurta breskev s pomarančo in malina z granatnim jabolkom.

Jan Klobučar in 10 čokoladnih pudingov!

Kaj imata skupnega član slovenske odbojkarske reprezentance in Zott Protein čokoldni puding? Glede na priporočila stroke, bi moral profesionalni športnik, kot je Jan, dnevno zaužiti skoraj 200 g beljakovin in prav toliko bi jih bilo v 10 lončkih čokoladnega Zott Protein pudinga. Z nami je delil, da se največkrat pregreši s čim sladkim, zato bi bil čokoladni puding vsekakor njegova izbira. Nikakor vam ne svetujemo, da v enem dnevu pojeste 10 porcij pudinga, vsekakor pa je takšen obrok dobra rešitev, ko imate tiste »leteče« dneve, ko ni časa da bi sami pripravili kvaliteten in uravnotežen obrok.

V času svetovnega prvenstva bo Zott prisoten tudi na Fun Zone prizorišču pred ljubljanskimi Stožicami. Na njegovem promocijskem prostoru bodo potekale spremljevalne aktivnosti, zabavni program ter seveda nagradne igre. Pri hostesah boste izdelke lahko tudi poskusili in se sami prepričali o bogatih okusih in neverjetno kremasti teksturi. Verjamemo, da vam bodo zlezli pod kožo in postali del vašega vsakdana.

Izdelke Zott PROTEIN najdete na policah večjih trgovskih centrov po Sloveniji.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.