3 telefonske funkcionalnosti, ki izboljšajo mobilni gaming

Igranje mobilnih iger je pomemben del »uporabe« pametnega telefona in zakaj ne bi bilo tako. Ni se vam treba sramovati, če ven pokuka »otrok«, ki je večino časa skrit nekje globoko v vas, ker tako velevajo družbene norme. Ko pa se odločite, pa je še kako pomembno, da je pametni telefon kos igri, ki ste si jo izbrali, in da vam omogoči zaseben prostor za igranje.

Huawei je pametni telefon nova 5T predstavil meseca avgusta in takoj pritegnil pozornost ljubiteljev mobilnih iger. Sistem na čipu Kirin 980, 6,26-palčni (15,9 cm) zaslon in polnilnik z močjo 22,5 W obetajo namreč veliko užitkov. Poleg tega pa ima sistem EMUI 9.1 uporabniku prijazne funkcije za dostop do iger, pospeševanje delovanja in orodje AppAssistant, ki med igranjem prepreči moteče prekinitve ter izboljša kakovost slike.

Nova 5T igre, korak 1Orodje AppAssistant ali pomočnik za AppGallery, če imate kot sistemski jezik izbrano slovenščino, se skriva v sistemskih nastavitvah v razdelku »Aplikacije«.

Korak 1: Dotaknite se ikone »Nastavitve« na zaslonu pametnega telefona Huawei nova 5T. Na seznamu možnosti se premaknite navzdol, dokler ne najdete razdelka »Aplikacije«.

Nova 5t igre, korak 2Korak 2: Izberite »Aplikacije« in nato »Pomočnik za AppGallery«. Ta je četrta možnost po vrstnem redu šteto od zgoraj proti navzdol.

Huawei uporabnikom, ki se s sistemom EMUI srečujejo prvič priporoča, da preberejo, čemu je »pomočnik« namenjen in kako delujeta funkciji »Hitrejše delovanje iger« in »Neprekinjeno igranje iger«.

Nova 5t igre, korak 3

Nova 5T igre, korak 4Korak 3: Dotaknite se znaka »+« v zgornjem levem delu zaslona in izberite aplikacijo ali igro.

Ko boste to naredili, se osredotočite še na dve funkciji, ki ju predstavljata dva gumba na spodnjem robu zaslona.

Levo je funkcija za pospeševanje delovanja. Vklopljena poskrbi, da igra prejme ustrezne sistemske vire, ki izboljšajo delovanje. V tem procesu pomembno vlogo igra tehnologija GPU Turbo 3, ki si pomaga z algoritmi umetne inteligence, da zagotovi kakovostno sliko in stabilen prikaz števila sličic na sekundo. Pametni telefon porabi več energije in se tudi bolj segreva, zato je funkcija priporočljiva pri igranju zahtevnih tridimenzionalnih iger.

Nova 5t igre, korak 6Pod desnim gumbom pa se skriva funkcija neprekinjenega igranja. Ko je vključena, telefon obvestil o dohodnih klicih, alarmih, pa tudi obvestila o nizki ravni baterija, ne prikazuje na glavnem zaslonu. Izklopljeno pa bo tudi vibriranje telefona, funkcije kartice SIM 2, na kartici SIM 1 pa glasovni klici. S tem bo funkcija ustvarila popolno vzdušje za igranje mobilnih iger.

Zaradi opisanih možnosti lahko uporabnik pametnega telefona Huawei nova 5T resnično uživate v mobilnem igranju. Na voljo pa sta vam še dve možnosti. V nastavitvah lahko izklopite geste s členkom in s tem preprečite naključen vnos med igranjem in tudi možnost »Zaženi aplikacijo, ko je priključena zunanja naprava«.

Uporabniki pametnega telefona Huawei nova 5T bodo znali ceniti tudi pametno uro Huawei Watch GT2 in brezžične slušalke Huawei FreeBuds 3, saj bo zaradi njiju pametni telefon še bolj razbremenjen. Uro bo slušalkam posredovala glasbo s svojega pomnilnika, funkcija aktivnega dušenja hrupa, pa bo igralno izkušnjo naredila še bolj zasebno.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.