4 nasveti za popoln piknik doma 

Pomlad je v polnem zagonu, lepo vreme pa nas prav sili na preživljanje časa na odprtem ter seveda piknike. kljub trenutni situaciji in omejenem gibanju odličen piknik lahko naredimo tudi na terasi, dvorišču, vrtu ali bližnjem travniku. Po navadi pa pri načrtovanju piknikov največ razmišljamo o hrani, ki jo bomo postregli, ne obremenjujemo pa se s pijačo. Predlagamo, da tokrat obrnete zgodbo. Razmislite o vinski spremljavi, nato pa izberite jedi, ki se bodo prijetno dopolnjevale z izbrano kapljico.

Iskriv uvod

Zlati grič vinoNa samem začetku se počastite s  penino rosé iz Vinske kleti Zlati grič. Ta vas bo očarala s svežino, nežnim iskrenjem mehurčkov in mladostnostjo. Zaradi poudarjene svežine in sadnosti je kot nalašč za lahkotno osvežitev. Za uvod v kulinarično druženje postrezite brie z žara, ki ga prelijte z nekaj kapljicami balzamičnega kisa, zraven pa dodajte sveže jagode ali fige.  

Lahkotno nadaljevanje

Zlati grič vinoNadaljujte z lahkotno predjedjo – na žaru popečen kruh z različnimi namazi. Preprost sirno-zeliščni namaz je zagotovo varna stalnica. Navdušil bo tudi avokadov namaz z baziliko, limoninim sokom in žličko kisle smetane ali pa čemažev namaz. Prav zelenjavne jedi se odlično dopolnjujejo s konjičanom plus iz Zlatega griča, ki je tudi odličen za špricer, eno izmed najbolj priljubljenih osvežilnih pijač tega poletja.

 

Gurmanska glavna jed

Zlati grič vinoNamesto tipičnih pleskavic, čevapčičev in ražnjičev na žaru specite dober steak. Zraven medium pečenega T-bona ponudite modro frankinjo iz Vinske kleti Zlati grič, ki očara z intenzivno rubinasto-rdečo barvo, v vonju pa najprej izstopajo sadne zaznave, nakar se lepo razvije aroma po praženem in začimbah. Po devetih mesecih zorjenja v hrastovem sodu bo odlično dopolnila okusen steak, zraven pa se bo prilegla sveža poletna zelenjava iz vrta. 

Prijeten zaključek

Že dan pred piknikom specite preprost biskvit, na katerega dajte sadje po želji, zraven pa postrezite sveže stepeno smetano. Traminec bo jed prijetno popestril in poskrbel za odličen vinsko-kulinarični piknik, ki ga gostje še dolgo ne bodo pozabili.  

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.