4 top nasveti za nora doživetja

Srednješolska in študentska leta so čas za ustvarjanje nepozabnih doživetij, ki ti bodo v spominu ostala vse življenje. Imaš že sestavljen seznam stvari, ki bi jih rad izkusil ali obiskal? Sanjaš o izletu s prijatelji, obisku zabave, kjer boš lahko preplesal vso noč, ali skoku s padalom? Preberi štiri nasvete, ki ti bodo v mladostniških letih pomagali spisati zanimive zgodbe!

Izkoristi vse mega ugodnosti, ki ti pripadajo

Že veš, da imaš na voljo ogromno ugodnosti in popustov, ki jih lahko izkoristiš tako doma kot tudi po svetu? Ceneje lahko dostopaš do jezikovnih tečajev, različnih športnih aktivnosti, vstopnic za kino, velikih koncertov in znamenitih muzejev. Do cen, ki so primerne za dijaški žep, ti pomagajo različne kartice ugodnosti za mlade, kakršna je na primer izkaznica ISIC.

Potuj, raziskuj in spoznavaj nove prijatelje

Ne želiš le všečkati čudovitih fotografij, ki so jih na družbenih omrežjih objavili prijatelji, in bi popotniške utrinke rad doživel tudi sam? Če iščeš idejo za kratek, ugoden in zabaven izlet, se podaj v Gardaland, največji adrenalinski park v Italiji, ali v fotogenične Benetke. Če te mikajo daljše razdalje, pa izkoristi ugodnosti izkaznice ISIC in po nižji ceni poleti v različne evropske prestolnice, ki kipijo od življenja in zabave.

Čas je denar – organiziraj si svoj prosti čas

Nauči se pametno razpolagati s svojim časom – razdeli ga v sklope in se odloči, koliko časa boš namenil učenju, rekreaciji, druženju s prijatelji in sladkemu brezdelju. Obveznosti si razporedi glede na to, kako nujne so. Ne ovinkari in vedno najprej opravi najnujnejše. Ne pozabi, da lahko veliko zamudnih obveznosti hitreje opraviš na spletu. Vozovnico za avtobus, vlak ali mestni promet, ki te od doma pripelje do šole, lahko na primer podaljšaš kar na spletu in tako ne izgubljaš časa v vrsti pred blagajno.

Osvoji tuj jezik in se podaj v svet

Saj veš – tuj jezik je okno v svet. Verjemi, da boš vanj pogumneje vstopil z dobrim znanjem tujega jezika. Če boš študijske ali popotniške izkušnje v prihodnje iskal v tujini, ti bo dobro znanje angleščine ali še katerega drugega jezika prišlo zelo prav.

Glavni urednik

Prejšnji članekVse se vrti okrog Mundiala v Rusiji
Naslednji članekSi se že učil učiti?
Matjaž Lesjak

Glavni urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.