Vse se vrti okrog Mundiala v Rusiji

Svetovno prvenstvo v nogometu letos gosti ogromna Rusija, zato sem že lani začel razmišljat, da bi zagrabil to izjemno priložnost in se letošnjega največjega športnega dogodka sveta tudi udeležil.

Spomnim se, ko sem še kot majhen deček prvič dobil v roke zbirateljski album sličic nogometašev. To je bilo davnega leta 2002, ko sta prvenstvo gostili Japonska in Južna Koreja, takratnega mundiala pa se je prvič udeležila tudi Slovenija. Rusija mi je bila vedno privlačna za obiskat, nasploh pa sem lani in predlani spoznal veliko novih ruskih prijateljev na poletnem delu v ZDA.

Prva ideja je bila, da bi se na prvenstvo odpravil delat kot prostovoljec, ampak sem žal bil prepozen, kljub temu, da je bilo do začetka prvenstva še dolgo eno leto. Zato mi je preostala druga opcija, da se tja odpravim kot turist za več dni, kar je seveda tudi mikavno. Naslednja skrb je bila kako priti do vstopnice za vsaj eno uradno tekmo in najti primerno družbo, da ne bom šel navijat popolnoma sam. Truda je bilo v vse skupaj vloženega ogromno, kar je bilo vsekakor vredno, zdaj pa se najin odhod s prijateljem že nezadržno približuje.

Kako nama je uspelo in kako sva si vse skupaj zorganizirala pa boste izvedeli v naslednjem članku.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.