5 nasvetov, kako najbolje preživeti čas trenutne samote in izoliranosti?

Resnica je, da je OK, če se v trenutni situaciji želite za nekaj časa “izklopiti”. Če prikrito čutite pozitivne učinke nedelovnega – delovnega tedna in ste čas, ki bi ga normalno porabili za potovanje v službo, preusmerili na preučevanje popolnoma drugih stvari, niste sami. V trenutkih, ko se medijska intenzivnost veča, bodite racionalni in se obrnite na stvari, ki so vam na dosegu roke ter vam prinašajo veselje. Vzemite ta čas samote kot priložnost za samorefleksijo in delajte na sebi. V nadaljevanju preberite nekaj nasvetov, ki vam bodo pri tem pomagali.

Bodite pozorni do sebe in drugih

Za vse, ki trpijo za občutki anksioznosti, lahko samo misel, da bodo nekaj časa morali preživeti sami,  sproži naval preobremenjujočih misli. Naučite se sprejeti tesnobo takrat, ko pride. Ne borite se proti njej, saj niste v vojni sami s sabo. Nesmiselne misli so včasih pač le nesmiselne misli in nič več. Pogovorite se z nekom, najdite prijatelja, ki ima podobne težave s tesnobo kot vi. Učita se skupaj. Pomagajta si.

Načrtujte svoj čas

Dejstvo, da ste konstantno doma, ne pomeni, da ne smete ničesar početi. Določite si čas za delo od doma, telovadbo, kosilo ter čas za virtualne pogovore s prijatelji. Ustvarjanje fiksne časovne strukture vam bo pomagalo pri ustvarjanju vsakodnevne rutine, posebej če imate dovolj močno voljo, da omejite svoj čas, ki ga preživljate na družabnih omrežjih. Res je, da so različni streaming servisi odlična zabava, vendar niso vedno najbolj spodbuden in produktiven način za preživljanje časa. Omejite jih na čas po 18. uri.

Razdelite svoj dom na več različnih kotičkov

Ne glede na to, kako majhno je vaše stanovanje, ga razdelite v majhne „cone“. Vsi vemo, da lenarjenje v postelji ne pomeni produktivne pisarne, vendar natančno določeni kotički za delo, počitek in zabavo lahko precej olajšajo zastavljen urnik in pripomorejo k uravnoteženju vašega razpoloženja.

Pišite

Med vsemi nasveti o tem, kateri film morate pogledati in kateri podcast morate slišati, obstaja ena resno podcenjena kreativna zabava, ki lahko pomaga pri občutku tesnobe in osamljenosti – pisanje. Spomnite se, da so vaše misli in občutki pomembni ter jih zapišite v dnevnik. Preprosto sprostite tok zavesti in pišite!

Sprostitev brez slabe vesti

vino zlati grič

Ali ste kdaj slišali za Kalsarikänni ali Päntsdrunk? To sta izraza, ki predstavljata življenjski slog, ki prihaja iz Finske in dobesedno (tudi v praksi) pomenita pitje vina, doma in v spodnjih hlačkah. To lahko zveni zelo preprosto, banalno ali celo neumno. Vendar za tem konceptom stoji veliko večja ideja in globlji pomen. Päntsdrunk je eden tistih ritualov, ki vodi do bolj zdravega, bolj energičnega in bolj sproščenega življenja – kadarkoli in kjer koli. Njegov cilj je končna sprostitev, brez slabe vesti. Vse, kar morate storiti, je, da ostanete v udobju in toplini svojega doma in si privoščite kozarec dobrega vina, kot je recimo Modri Pinot iz Vinske kleti Zlati grič, ki vam ga lahko dostavijo na dom, ter uživate v najljubših stvareh – naj gre za najnovejši film, vročo kopel ali dobro knjigo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.