Kako do enkratnega dodatka za študente?

coins collection, old and new coins all over the worldcoins collection, old and new coins all over the world
Foto: AV-photo iz iStock

Obvestilo: 4.5.: vloga je odprta tudi za izredne študente

Obvestilo: 21. 4.: Vloga ponovno deluje.
Obvestilo 19. 4.: Vloga je bila začasno umaknjena, ker eUprava ne razpolaga z vsemi potrebnimi podatki. Vloga naj bi bila ponovno na voljo v ponedeljek, 20. 4. Če želite prejeti izplačilo še v aprilu, boste mogli vlogo oddati do 22. 4. Za vlogo ne bo potrebno digitalno potrdilo.

Kot je bilo obljubljeno pri sprejetju mega zakona, ki naj bi omilil gospodarske posledice trenutne epidemije, bodo študenti dobili enkratni znesek v vrednosti 150 evrov. Do dodatka so upravičeni vsi redni študenti s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji.

Za izplačilo enkratnega dodatka moraš oddati vlogo na spletni strani e-uprave. Pri tem pazi, da vlogo pravilno izpolniš in vneseš pravilne podatke. Oddano vlogo bo pregledalo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ).

To bo v evidenci študentov in diplomantov in v Centralni evidenci udeležencev vzgoje in izobraževanja preverilo status študenta in njegovo stalno prebivališče. Če bodo vneseni podatki pravilni in bo študent na podlagi tega upravičen do dodatka, mu bo MIZŠ enkratni znesek nakazalo na njegov transakcijski račun.

Do dodatka pa žal niso upravičeni izredni in tuji študenti, ki študirajo in živijo v Sloveniji. Kljub predlogu vladi, da bi morali biti do dodatka upravičeni tudi izredni študentje, se ta sklep ni sprejel. Je pa predvideno, da bo dodatek za izredne študente urejen v naslednjem paketu interventnih ukrepov. Ta naj bi bil obravnavan do konca aprila.

Katja Stojić

Urednica revije Študent

VIRE-uprava
Prejšnji članekZnebi se mozoljev s črnim milom
Naslednji članek5 nasvetov, kako najbolje preživeti čas trenutne samote in izoliranosti?
Katja Stojić

Urednica revije Študent

9 KOMENTARJI

  1. Ali smo vključeni tudi podiplomski študentje? Jaz sem v šolskem letu 2019/20 vpisan v magistrski program.

    • Piše samo redni študenti s stalnim prebivališčem v RS. Tako da po moje ja. V vsakem primeru pa nič ne škodi, če probaš ?

  2. Navodila za izredne študente:
    Počakaj na naslednji protikoronski ukrep, ki “naj” bi vseboval tudi izredne študente

    • Izgleda, da ima eUprava težave. Vse skupaj dela počasi in iskalnik ne deluje. Try again later.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.