5 nasvetov za vse tiste, ki prvič oblikujete fotoknjigo

1. Oblikovanja se loti z mislijo, da je povsem preprosto

Vsak napredek se začne s pozitivno naravnanostjo, CEWE orodja za oblikovanje pa so zasnovana tako, da so uporabnikom prijazna, intuitivna in preprosta za uporabo. Vsak, ki uporablja internet, zlahka obvlada postopek oblikovanja in tega se tudi zave po oblikovanju svojega prvega CEWE izdelka.

Svojo CEWE FOTOKNJIGO lahko oblikuješ:

2. Kot temo svoje fotoknjige si izberi en dogodek, potovanje ali časovno obdobje

Ena od začetniških napak, ki jih stori večina novih uporabnikov je, da želijo v eno fotoknjigo stlačiti fotografije raznoraznih dogodkov zadnjih 5, 10 ali celo 20 let. V določenih primerih je to dobra izbira, fotografije se lahko razporedijo v logično zaporedje, vendar po izkušnjah ti svetujemo, da zavoljo estetskega, vizualnega, organizacijskega in tematskega smisla, pri oblikovanju svoje prve fotoknjige izbereš eno temo ali dogodek.

Nekaj primerov ali idej:

  • Potovanje (najbolj priljubljena tema so ponavadi daljša potovanja in priprava potopisa)
  • Letna fotoknjiga (v njo lahko združiš vse nepozabne trenutke enega leta)
  • Poseben dogodek (rojstni dan, poroka, obletnica,…)
  • Posebno obdobje (nosečnost, poletje, božič,…)

Štiri fotoknjige različnih barv

3. Vnaprej si pripravi mapo s fotografijami, ki jih želiš vključiti v svojo fotoknjigo

To je eno najpomembnejših pravil. Če imaš naprimer 600 fotografij določenega dogodka, a v svojo fotoknjigo želiš vstaviti 50 ali 60 fotografij, je zelo pomembno, da predhodno narediš ožji izbor fotk in jih shraniš v ločeno mapo, ki jo potem odpreš v fotoprogramu.

Oseba ima v naročju prenosnik in izbira slike

4. Izkoristi Asistenta v fotoprogramu

Potem ko naložiš mapo z izbranimi fotografijami, sledi razporeditev fotografij po straneh. CEWE fotoprogram je zelo enostaven za uporabo, za tiste, ki pa se oblikovanja fotoknjige lotevate prvič, pa vam svetujemo, da uporabite Asistenta, ki vam bo sam ponudil predlog razporeditve fotografij. Če ti razporeditev nebo všeč, jo vedno lahko spremeniš ali prilagodiš po svojem okusu.

Posnetek zaslona asistenta

5. Vstavi 3-4 fotografije na stran

Kljub temu, da je pri CEWE tisk na vrhunskem nivoju in kvaliteta materialov premijska, ti svetujemo da na vsako stran vstaviš 3-4 fotografije, tako da bodo sigurno dovolj ostre in bodo vse prišle do izraza. Celo pri največjih formatih, strani z manjšim številom fotografij izgledajo veliko bolj pregledno. Seveda to ne izključuje dejstva, da bodo določene strani z večjim številom fotografij prav tako izgledale krasno.

Odprta fotoknjiga na kavču

Namig: Še do 4.4. poteka pri CEWE Slovenija največja akcija leta na VSE CEWE FOTOKNJIGE – oblikuješ lahko kar 50 strani katerekoli fotoknjige, za ceno 26-ih! Uporabi kodo kupona CEWEVEČSTRANI in izkoristi ugodnost!

Grafika za akcijo

Oglej si še kratko video predstavitev uporabe fotoprograma CEWE Fotosvet korak za korakom: Kako hitro in enostavno izdelati CEWE FOTOKNJIGO

Za še več foto idej in nasvetov lahko spremljaš CEWE Slovenija na socialnih omrežjih Instagram in Facebook.

Želimo ti veselo oblikovanje!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.