4 razlogi, zakaj je varstvo otrok najboljše delo na svetu

Varstvo otrok je nekaj, s čimer se je srečalo že ogromno študentov. Morda smo pazili svoje mlajše brate, sestre in sorodnike ali pa smo varstvo opravljali za katero drugo družino. V tem prispevku ti bomo zaupali pet ključnih razlogov zakaj je varstvo otrok, zlasti za študente, najboljše delo na svetu.

1. Fleksibilnost

Razlog, ki prepriča večino študentov, da se odločijo za delo kot varuh ali varuška, je nedvomno fleksibilnost. Kot ponudnik otroškega varstva sam določaš, kdaj imaš čas oziroma kdaj bi rad delal. Prav tako v dogovoru z družino, kjer boš opravljal varstvo, sam določiš urno postavko.

2. Osebnostna rast

Varstvo otrok je odlična priložnost za osebnostno rast. Ne samo, da s svojim delom neposredno vplivaš na razvoj otroka, temveč se lahko naučiš ogromno stvari tudi o samemu sebi. To ti bo pomagalo pri osebnostni rasti v vsakdanjem življenju in na tvoji karierni poti.

  • Komunikacija,
  • multi-tasking,
  • upravljanje s časom,
  • organizacijske sposobnosti,
  • upravljanje z denarjem itd.

Največja prednost teh znanj je, da jih je moč prenesti na druge poklice. Dobro je, da te veščine navedeš v svojem življenjepisu, saj delodajalci vedno iščejo prilagodljive ljudi, ki so sposobni učenja in rasti.

3. Ohranjanje stika s svojim notranjim otrokom

Priznaj, tudi ti sem ter tja rad pogledaš kakšen zanimiv risani film ali pa kakšno risanko iz otroštva. Odlična priložnost, da to storiš bolj pogosto pa še plačan boš za to! K svojemu notranjemu otroku se lahko vrneš tudi s sestavljanjem lego kock, igranjem namiznih iger ali risanjem, petjem in plesanjem. Možnosti je res veliko, samo pravo zase moraš poiskati.

4. Pomoč sočloveku

Zadnja točka, a nič manj pomembna, saj nas prav pomoč drugim ljudem ohranja sočutne. Če se odločiš za delo varuške ali varuha je to odlična priložnost, da pomagaš ljudem, ki pomoč res potrebujejo. Svojo pripravljenost lahko pokažeš tudi z nekoliko nižjo urno postavko. Poleg pomoči družini boš imel tudi možnost, da otroka/e naučiš nekaj novega. Ti ležijo številke ali slovnica? Odlična priložnost, da otroku pomagaš pri reševanju domačih nalog ali pa jim prebereš kakšno lepo knjigo. S tem boš pozitivno vplival na otrokovo samozavest in na njegov razvoj.

Si se navdušil nad delom z otroki? Če še vedno nisi prepričan, hitro pokukaj na Babysits.si, preberi še kakšen zanimiv prispevek ali preglej vse družine, ki trenutno potrebujejo dodatno pomoč pri varstvu otrok. Svoj profil lahko ustvariš brezplačno in začneš komunicirati s potencialnimi delodajalci. Brez obveznosti, brez panike!

marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Prejšnji članekHubble se je zazrl daleč nazaj v čas, da bi našel prve zvezde
Naslednji članekGrozovita humanitarna kriza v Jemnu
Prazna profilna slika
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.