5 stvari, ki jih morate narediti decembra

Dodobra smo že zakoračili v december, mesec praznovanj in praznične mrzlice, in še malo in tu bo novo leto in z njim novih izzivov polno leto 2021. Kaj hitro se nam v tem hitrem tempu življenja zgodi, da pozabimo, čemu so pravzaprav namenjeni prazniki, ki so pred nami: v prvi vrsti čaščenju družine in bližnjih, pa tudi zaključku starega leta, počitku in nabiranju moči za prihajajoče leto. Zato vas spominjamo na tisto najnujnejše, kar velja postoriti, da bo december res pravi december.

Pripravimo zalogo daril vnaprej

Že tako se nam decembra pogosto zgodi, da nam v poplavi predprazničnih opravil zmanjka časa za nakup daril. Letos, ko moramo biti iznajdljivi ter darila v večji meri naročati prek spleta vnaprej, pa je nakup daril še toliko večji izziv. Zato si pravočasno pripravite seznam vseh obdarjencev, pa tudi daril zanje. In začnite pravočasno »kljukati«. Da se vam ne zgodi, da bi darila na pravi naslov prispela šele v letu 2021.

Počastimo svoje zmage

Preteklo leto je bilo najverjetneje za vse nas polno neštetih izzivov, osebnih stisk ter premagovanja ovir. A prepričani smo, da ste v preteklem letu prav vsi dosegli tudi številne zmage. Zato je prav, da si izberemo dan ali večer, ko se bomo spomnili tudi teh lepih trenutkov. Organizirajte zabavo, večerjo, skupno druženje, na katerega lahko tudi prek sodobnih spletnih orodij povabite tiste, ki so vam ob zmagah stali ob strani, vas spodbujali, se jih z vami veselili. In skupaj s kozarcem vrhunske penine iz vinske kleti Zlati grič nazdravite na pretekle, pa tudi na prihodnje zmage.

Spomnimo se svojih najbližjih

December je bil in vedno bo tisti mesec, ko se spominjamo svojih najbližjih, jim izkazujemo pozornost, jim povemo, da jih imamo radi in da so naša življenja z njimi popolnejša. Ponovno morda velja pripraviti seznam vseh tistih, ki bi jim radi povedali, da vam pomenijo ogromno. In nato premislite, kako jim boste to letos sporočili. Ker bo osebnih obiskovanj bolj malo, lahko obudimo tradicijo pošiljanja novoletnih voščilnic, morda celo oni tradicionalnih, ki prispejo po pošti in smo jih izdelali sami.

Pospravimo stanovanje

Tako kot velja, da je ob koncu leta smiselno prevetriti misli, odstraniti tiste škodljive iz naših življenj in na piedestal postaviti tiste, ki jih je vredno obdržati in jih še naprej negovati, je priporočljivo nekaj podobnega storiti tudi v okolju, v katerem prebivamo. Vzemimo si torej dan za pospravljanje stanovanja, odvrzimo one reči, ki jih v življenju resnično ne potrebujemo in izpostavimo kose, ki delajo naša življenja srečnejša in popolnejša.

Poskrbimo za počitek

Čeravno se nam morda zdi, da letošnji poslednji mesec preživljamo veliko manj aktivneje kot smo poprejšnje, nikakor ne gre pozabiti, da je za nami izjemno stresno leto in da sta naša telo in duh najverjetneje tokrat veliko bolj utrujena kot sicer. Zato si vzemimo tudi čas zase, napolnimo si kad z vodo, prižgimo svečke, vzemimo v roke knjigo in preprosto uživajmo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.