Zelena luč za smučišča: bomo kmalu smučali?

mariborsko pohorje

Slovenska smučišča bodo po novem lahko obratovala, a z nekaj izjemami. Obratovala bodo lahko le tista, do katerih je mogoče dostopati v odprtih žičniških napravah, pod kar spadajo vlečnice in sedežnice. V prihodnjih dneh bosta tako začeli obratovati Kranjska Gora in Mariborsko Pohorje.

Na Mariborskem Pohorju bodo lahko smučarji smučali za 20 evrov na dan, mladinske, študentske in vozovnice za seniorje pa bodo znašale 15 evrov. Otroci in invalidi bodo lahko smučali za 10 evrov. V vrsti ob vstopu na sedežnice in med prevozom bo ves čas obvezna uporaba zaščitne maske. Na šestsedežnici se bosta lahko naenkrat peljala dva potnika, na dvosedežnici pa le eden.

V Krajnski Gori zaenkrat obratujeta vlečnici Mojca in Kekec, med smučanjem in čakanjem v vrsti pa je prav tako treba upoštevati ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa.

Zaenkrat največjo prepreko smučiščem predstavlja prepoved prehajanja občin, poroča 24 ur. Predsednica združenja žičničarjev Manuela Božič Badalič pa dodaja, da so na NIJZ že naslovili predlog za sprostitev tudi ostalih smučišč.

Prejšnji članek5 stvari, ki jih morate narediti decembra
Naslednji članekKoronavirus: miti in resnice

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.