6 nasvetov pri ustvarjanju fotoknjige poletja

1. Spoznajte se s fotoprogramom in aplikacijo CEWE Fotosvet

Vsak napredek se začne s pozitivno naravnanostjo, naša orodja za oblikovanje pa so zasnovana tako, da so uporabnikom prijazna, intuitivna in preprosta za uporabo. Vsak, ki uporablja internet, zlahka obvlada postopek oblikovanja naših izdelkov in tega se tudi sam zave po oblikovanju prvega CEWE izdelka.

Odprta fotoknjiga na kavču

2. Kot temo svoje fotoknjige si izberite eno potovanje ali določeno časovno obdobje

Ena od začetniških napak, ki jih stori večina novih CEWE uporabnikov je, da želijo v eno fotoknjigo stlačiti fotografije raznoraznih dogodkov zadnjih 5, 10 ali celo 20 let. V določenih primerih je to dobra izbira, fotografije se lahko razporedijo v logično zaporedje, vendar po izkušnjah vam svetujemo, da zavoljo estetskega, vizualnega, organizacijskega in tematskega smisla, pri oblikovanju svoje fotoknjige izberete eno temo, dogodek ali časovno obdobje. Če ste letošnje poletje preživeli na daljšem potovanju, naj bo fotoknjiga namenjena le temu, npr. Santorini 2021, Potepanje po Skandinaviji, Portugalska,… V kolikor ste si privoščili več manjših izletov, lahko dogodke kronološko razporedite in predstavite, npr. Raziskovanje Slovenije, Road trip po državah bivše Jugoslavije, Kampiranje 2021,…

Odprta fotoknjiga na mizi, okrašeni z morskimi okraski

3. Vnaprej si pripravite mapo s fotografijami, ki jih želite vključiti v svojo fotoknjigo

To je eno najpomembnejših pravil. Če imate na primer 600 fotografij določenega dogodka, a želite v svojo fotoknjigo vstaviti 50 ali 60 fotografij, je zelo pomembno, da predhodno naredite ožji izbor fotografij in jih shranite v ločeno mapo, ki jo potem odprete v našem fotoprogramu. V kolikor želite v poletno fotoknjigo vključiti več izletov, vam svetujemo, da za vsak dogodek ustvarite ločeno mapo.

Roki delata na prenosniku

4. Izkoristite Asistenta v fotoprogramu

Potem ko naložite mape z izbranimi fotografijami, sledi razporeditev fotografij po straneh. Naš fotoprogram je zelo enostaven za uporabo, za tiste, ki pa se oblikovanja fotoknjige lotevate prvič, pa vam svetujemo, da uporabite našega Asistenta, ki vam bo sam ponudil predlog razporeditve fotografij. Če vam razporeditev ne bo všeč, jo lahko vedno spremenite ali prilagodite svojemu okusu.

Predogled aplikacije CEWE

5. Vstavite 3-4 fotografije na stran

Kljub temu, da je naš tisk na vrhunskem nivoju in kvaliteta naših materialov premijska, vam svetujemo, da na vsako stran vstavite 3-4 fotografije, tako da bodo sigurno dovolj ostre in bodo vse prišle do izraza. Celo pri naših največjih formatih, strani z manjšim številom fotografij izgledajo veliko bolj pregledno. Namesto velikega števila fotografij, raje dodajte še kakšna besedila ali poletne kliparte.

Odprta fotoknjiga

6. Izberite priljubljen format in primerno vezavo fotoknjige

V naši ponudbi lahko izbirate med številnimi različnimi formati in vezavami. V kolikor imate veliko panoramskih posnetkov čudovitih razgledov in sončnih zahodov, vam svetujemo, da izberete plosko vezavo in vstavite panoramske fotografije čez obe strani. Tako bodo prišle zares do izraza. Prav tako je v primeru panoramskih fotografij najboljša izbira format Velika panorama ali format XXL panorama.

Kopica fotoknjig, naložene druga na drugo

Namig: Do konca septembra pri CEWE poteka največja akcija v letu na VSE CEWE FOTOKNJIGE! Pri naročilu katerekoli fotoknjige, prejmeš kar 50 strani po ceni 26! Uporabi kodo: CEWESEPTEMBER.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.