9. mednarodna konferenca MSP 2022 ZGRABIMO PRILOŽNOST

Po dveh letih druženja preko ekranov Podjetniško trgovska zbornica (PTZ) letos z veseljem najavlja 9. mednarodno konferenco za mikro mala in srednja (MSP) podjetja z naslovom  »Zgrabimo priložnost« v živo. Dvodnevni dogodek, ki bo sicer na voljo v hibridni obliki, torej tudi preko povezave, se bo odvijal 7. in 8. aprila v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem.

Konferenca je namenjena vodstvenemu kadru v mikro, malih in srednjih družbah, podjetnikom, računovodskim servisom, vodjem in zaposlenim v kadrovskih službah ter vodjem in zaposlenim v trženju. Kot vsako leto se tudi letos konferenca dotika aktualnih tematik. Prvi dan bo namenjen Virom financiranja za mikro, mala in srednja podjetja, kar je v luči aktualne situacije po pandemiji, vojne v bližini in napovedim večje gospodarske krize velik izziv.

Drugi dan konference pa se bo posvetil podjetnicam. Marca 2022 je pod okriljem Podjetniško trgovske zbornice ( PTZ) začela delovati Sekcija  podjetnic, ki trenutno šteje 24 podjetnic z ambicioznim ciljem povezovanja, medsebojni pomoči, izobraževanja, ozaveščanja in promocije ženskega podjetništva. Tematski poudarki konference v petek 8. aprila bodo kompetence, ki jih podjetnice potrebujejo za vstop, razvoj in obstanek v podjetništvu.

Četrtek, 7. april: Viri financiranja za mikro, mala in srednja podjetja

Velika večina podjetij se po velikosti uvršča med mala ali srednje velika podjetja (MSP). Financiranje podjetij te skupine pa je ključnega pomena za prihodnost poslovnega okolja, saj mala in srednje velika podjetja ustvarijo več kot 65% dodane vrednosti in več kot 70% vseh delovnih mest!

Kljub pomembnemu gospodarskemu vplivu malih in srednje velikih podjetij se takšne družbe pogosto soočajo z izzivi. Dolgoročni uspeh zagotavljajo stalna poslovna rast, povečevanje prodaje in razvoj, kar pa je povezano s finančnimi vložki, ki pa so za omenjena podjetja običajno težje dostopna.

Na konferenci bodo predstavljeni modeli finančnih spodbud, ki so na voljo, obvladovanje tveganj neplačil in različne oblike financiranja, v klopu prvega dne pa bo podeljeno tudi tradicionalno priznanje Pomladni veter za prispevek k razvoju podjetniškega okolja.

Petek, 8. april: Dan ženskega podjetništva 2022 Kakšne veščine/kompetence potrebuje podjetnica?

Kljub dejstvu, da delež žensk v podjetništvu narašča, pa še vedno velja, da v poslovnem svetu prevladujejo moški. V Slovenij je še vedno precej močno zakoreninjena miselnost, da je najpomembnejša vloga ženske skrb za dom in družino. Morda je tudi zato že sama odločitev ženske, da se poda v podjetništvo bolj zapletena, kot pri moških. Vsekakor po so za uspeh še kako potrebne osebne karakteristike, delo, vztrajnost, način razmišljanja, volja in velika mera preudarnosti, da ženska podjetnica prosperira tudi v svetu, ki naj bi bolj pripadal moškim. Kakšne veščine so potrebne za uspeh, kako jih pridobiti, nadgrajevati in primerno izkoristiti, pa so tematike drugega dne konference Zgrabimo priložnost.

Konferenca ne želi biti sama sebi namen.

Ena glavnih strateških usmeritev PTZ je tudi organizirani pritisk za pospešeno ustvarjanje primernega okolja za dinamičen in zdrav razvoj malega gospodarstva. In prav zato je cilj konference tudi Memorandum MSP, ki ga bo PTZ naslovila na Vlado RS in na vse pristojne institucije s poudarkom na problematiki mikro, malih in srednjih podjetij.

Mreženje je v poslovnem svetu ključnega pomena. Nova poznanstva lahko odprejo ogromno novih priložnosti za posel, zato je v programu nekaj vsebin namenjenih tudi temu. Del tega je tudi možnost  vožnje na poligonu, ki bo vsem udeležencem na voljo v četrtek in petek po končanem uradnem programu.

Več informacij o konferenci.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.