9 razlogov, zakaj plesati tango

Verjamem, da ima vsak svoje razloge, zakaj počne kakšno stvar. So pa tudi razlogi, ki si jih delimo z drugimi ljudmi. Ti so ponavadi nekako splošni, nagovarjajo človeškost v nas, bogatijo našo osebnost in govorijo o kvaliteti našega življenja.

Tango je prostor, v katerem zadovoljimo več svojih potreb hkrati in je zato med boljšimi prostočasnimi aktivnostmi.

1. Povezanost

V tangu se v plesu med dvema dogaja posebna povezanost, ki nam omogoča, da se gibljemo usklajeno. Gre za občutek, ki je nekako čaroben. Postanemo eno za čas plesa. In hkrati smo zelo mi sami. Oba udeležena nenehno »poslušata« drug drugega, se prepoznavata in skupaj gradita neponovljivi ples.

2. Ljudje

Pozdravljeni v skupnost! Skozi učenje in ples spoznavamo čudovite nove ljudi, ki kmalu, ker delimo skupno strast, postanejo dobri novi prijatelji.

Objet par, ki pleše in napis objem, igrivost, radost

3. Obvladovanje telesa in moč

Ples skozi celo noč je enakovreden petim uram planinarjenja. Tako postanemo fit in zaradi fine mehanike plesa vedno bolj ozaveščamo naše telo. Najbolj okrepimo mišice nog in skupine mišic, ki vzdržujejo ravnotežje (mišice centra).

4. Zabava

Vročica sobotne noči za dušo in s smislom. Namesto preživljanja časa v preglasnem klubu, kjer ne veš točno, kaj bi s sabo, je milonga (tango plesni večer) sproščen prostor za druženje s prijatelji, topel ples in kozarec vina.

5. Odklop

V svetu, ki se nikoli ne ustavi, nam tango ponuja priložnost, da se prepustimo, pozabimo vse, kar se dogaja v vsakodnevnem življenju, smo popolnoma prisotni in povezani z drugo osebo ter glasbo. Se čuti skoraj kot meditacija v gibu, poseben proces prisotnosti.

Sliki učnih ur tanga

6. Eleganca

Vsi zaljubljeni v tango imamo dober razlog za veliko vadbe. Tango je neizmerno eleganten in naš cilj je lepa drža, tekoče in sproščeno gibanje, tudi ko izvajamo bolj zapletene korake. Tudi izven tanga boste prepoznali plesalca tanga, kajti mišični spomin se aktivira tudi ob vsakodnevnih aktivnostih. Pokončna drža, sproščenost in neko zadovoljstvo ter mir postanejo naše karakteristike.

7. Zdrava »zadetost«

Vsak ples dviguje raven dopamina v telesu. Skupaj s serotoninom, ki se sprošča ob občutku povezanosti v usklajenosti v tangu, pa že dobimo super koktejl sreče. In ja, nekakšna zdrava »odvisnost« je na pohodu.

8. Ustvarjalnost

V tangu je na nek način vse mogoče, če zmoreva v paru uspešno komunicirati. Gre za ples, ki ga skupaj sproti ustvarjava in vsak je unikaten in neponovljiv.

Citat na ozadju

9. Glasba

Tango nas prestavi v nek drug čas, v neko sanjsko/preteklo vzdušje, ko so orkestri v zatemnjenih prostorih igrali ritme, ki se jim ne da upreti. Nagovarjajo spomine v nas, hrepenenja. Polni so zanosa, vabijo in izzivajo. Našo dušo popeljejo dlje, kot si lahko zamislimo.

Seveda je razlogov še mnogo več. Zato nikoli ne zamudite priložnosti za ples! Pred nami je brezplačna predstavitvena ura tanga!

In ker so praznični časi obdobje obdarovanje, bo Tango Young Slovenija obdaroval mlad par z enomesečno šolnino za tečaj tanga, ki se bo pričel 13.1.

Za več informacij nam sledite na Facebooku in Instagramu.

In za tiste, ki želite prebrati več na temo povezanosti v tangu, še zapis »Povezanost über alles«.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.