Biti psiholog je izziv!

Tako posamezniki, kot odnosi, inštitucije in družba, se neprenehoma spreminjajo. Psihologi smo v te spremembe vedno na nek način in do določene mere vpleteni. Nanje smo vedno pozorni in nas zanimajo. Zato jih z radovednostjo raziskujemo in o njih vedno kaj novega spoznamo ter se drug od drugega vedno znova učimo. Do spoznanj smo odprti in zavzeti. Prav zato je psihologija veda, ki posega na mnoga področja človekovega in družbenega življenja; zdravje, razvoj posameznika, šolstvo, šport, mediji, policija, delo z živalmi, management in še mnoga druga.

Psihologi imamo tako skoraj neomejene možnosti razvoja v svojem poklicu, saj je to poklic, ki je že sam po sebi razvojni, pa tudi delo je pogosto timsko. Le to prav tako pripomore k osebnostnemu razvoju in k razvoju spoštljivih, strpnih, varnih ter empatičnih odnosov med ljudmi. Posebej zanimivi stranski produkti razvoja sebe so npr. potrpežljivost, samozavedanje in empatija, radoživost pa tudi etičnost, ki nas psihologe še posebej zavezuje s kodeksom poklicne etike psihologov.

Če imaš rad novosti, študij, raziskovanje, delo z ljudmi, reševanje problemov in vedno nove izzive, potem je psiholog zagotovo eden izmed poklicev, ki ti bo v veselje!

Fakulteta za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v LjubljaniV študijskem letu 2018/19 je novi študijski program psihologije prvič v Sloveniji ponudila tudi Fakulteta za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani. V letu 2019/20 vpisujemo drugo generacijo.

Poleg teoretičnih in metodoloških znanj so v študijski program psihologije na SFU Ljubljana vključene tudi vaje iz samozavedanja, kjer se študenti učijo čustvenih in komunikacijskih spretnosti, ki so osnova za zdrave in kvalitetne odnose. Prav tako študij na SFU Ljubljana študente opremi s praktičnimi znanji, kot npr. moderiranje, vodenje pogovorov, priprava projektov, itd. kjer se učijo konkretnih tehnik in strategij dela za bodoči poklic. Velik del študija predstavlja tudi praksa, kjer študenti v različnih inštitucijah spoznajo čim več različnih področij dela psihologa. Tako se lahko študenti po končanem študiju strokovno suvereno znajdejo v različnih poklicnih situacijah.

Na programu SFU so študenti vključeni v tutorske skupine, kjer rešujejo morebitne sprotne težave, podajajo nove ideje, evalvirajo, se družijo in učijo poslušanja različnih mnenj ter drug drugega, kar je za poklic psihologa izrednega pomena.

Študentje lahko izbrane predmete poslušajo celo v tujini: na Dunaju, kjer poteka mednarodni program v angleščini, v Milanu, Berlinu in Linzu.

Biti psiholog je zanimiva in pestra kombinacija neprenehnega razvoja samega sebe ter svetovanja in pomoči ljudem na njihovi življenjski poti.

ambulanta@sfu-ljubljana.si | +386 1 425 44 33 | Spletna stran

V okviru svoje študijske prakse odgovarjajo študenti SFU Ljubljana, pod strokovnim mentorstvom izkušenih psihoterapevtov Psihoterapevtske Ambulante SFU. Če potrebuješ poglobljeno pomoč, nudi Ambulanta SFU različne oblike psihoterapije.

VIRSFU Ljubljana
Prejšnji članekKaj pomenijo pike tipala in koliko jih potrebujemo?
Naslednji članekZaposlitveni oglasi za mlade na Student.si
logo Univerza Sigmunda Freuda
ambulanta@sfu-ljubljana.si|+386 1 425 44 33| Spletna stran

V okviru svoje študijske prakse odgovarjajo študenti SFU Ljubljana, pod strokovnim mentorstvom izkušenih psihoterapevtov Psihoterapevtske Ambulante SFU. Če potrebuješ poglobljeno pomoč, nudi Ambulanta SFU različne oblike psihoterapije.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.