Bom po končanem študiju zaposljiv kader?

Vse več je tudi javnih debat o smiselnosti študija, saj »je danes vse na Youtubu«. Celo izvršni direktor Tesla Motors Elon Musk je dejal, da je »faks samo za zabavo«, da »diploma ni dokaz izjemne sposobnosti« in da »faks ni za učenje«. Pa to res drži? Študentje modernega izobraževalnega centra GEA College se s temi idejami ne bi strinjali.

 »Najboljša investicija je investicija vase in v svoje znanje.« Filip Uranc, študent GEA College

Za nekoga, ki po srednji šoli razmišlja o nadaljnjem šolanju in vpisu na fakulteto ali višjo in visoko šolo, je pomembno, da se vpraša, ali bom po končanem študiju »uporabna delovna sila«. Ali se na določeno smer študija vpisujem zaradi uporabnega znanja, ki ga bom tam dobil, ali »samo zaradi papirja«.

Grafika moškega, ki sedi za računalnikom

Kako veš, ali je študij na GEA College primeren zate?

Kot je študentka Ali Kovačič  dejala, se je za študij na GEA College odločila že na informativnem dnevu. »Študij tu so mi predstavili kot odskočno desko v svet. Štartaš visoko in greš samo še višje. To je to, kar sem tudi iskala, ker sem ambiciozna in imam rada izzive.«

GEA College že leta sledi svoji obljubi študentom, da ponuja ogromno praktičnega znanja, dela na realnih »case studyjih«, veliko sodelovanja s podjetji, in to tudi udejanja. Torej, praktičen in oseben pristop ter povezovanje z gospodarstvom.

Na vprašanje, kakšen je idealen študent za GEA College, študenti odgovorijo, da je dobro, če si ambiciozen in si znaš postaviti visoke cilje. Izpostavijo še komunikativnost, odprtost, pogumnost in drznost.

Kakšna je dinamika med študenti?

Na GEA College se že leta ustvarja pogoje, kjer se lahko študenti bolj povežejo, kjer se spodbuja timsko delo in interaktivno iskanje podjetniških idej. V manjši skupini pride tudi do boljše interakcije s profesorjem. »Prednost manjših skupin je, da nisi samo številka,« še doda študent Filip in nadaljuje: »To je praktično usmerjen faks. Profesorji so ljudje iz prakse. Nekdo, ki uči podjetništvo, se s tem tudi ukvarja. Točno ve, kakšen je proces.« Profesorji so namreč ljudje, ki živijo to, kar predavajo.

Študenti so navdušeni tudi nad možnostmi za tujino, saj GEA College ponuja študijske izmenjave, prav tako pa jim predavajo tudi tuji gostujoči predavatelji. Dodatne stike navezujejo v Kariernem centru, Inkubatorju in dodatnih delavnicah.

Ko študenti ocenjujejo GEA College z ocenami od 1 – 10, ocenijo z 11. Saj se lahko vpiše vsak, ki si želi kompetenc, potrebnih za podjetniško življenje.

Bolj podrobno pa v intervjuju s študentom GEA College Filipom Urancem.

Zakaj študirati na GEA College? Izkušnja študenta Filipa Uranca

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.