Chromebooki vedno bolj popularni med dijaki in študenti!

Ali res potrebujete prenosni računalnik s sistemom Microsoft Windows 10 in procesorjem Intel i7 za 1000 EUR? Ali bi bil dovolj takšen s procesorjem Pentium ali Celeron in operacijskim sistemom Google Chrome? Vse je odvisno od tega, kaj boste z računalnikom počeli! Nova moda, ki se vedno bolj uveljavlja tudi na sončni strani Alp, so prenosniki Chromebook proizvajalcev ACER in LENOVO, ki imajo dolgo avtonomijo baterije in ugodno ceno! Posebnost Chromebookov je poleg nižje cene tudi na dotik občutljiv zaslon. Noro!

Kakšna pa je razlika med Microsoft računalnikom in Google Chrome OS računalnikom? V programski opremi in v ceni! Če uporabljate programe za oblikovanje, kot so programi ADOBE, COREL DRAW ali AUTO CAD, potem poceni prenosnik ACER z operacijskim sistemom Google Chrome za 299 EUR ne bo primeren za vas. Če pa potrebujete prenosnik za brskanje po spletu, občasno delo s pisarniškimi programi in gledanje videov na kanalu Youtube, potem boste z nakupom prenosnika Chrome OS zadeli v polno. A lahko s Chromebookom montiram videe ali oblikujem slike? DA! Ampak z drugimi programi oziroma s prilagojenimi programskimi različicami, kot jih ponuja Microsoft.

Na prenosniku s sistemom Chrome lahko uporabljate vse aplikacije iz Googlove spletne trgovine, trgovine Android in programe Linux. Izbira programov je vedno večja in posebej med mladimi so Chromebooki, kot se reče tem ugodnim prenosnikom, posebej priljubljeni.

Veliko izbiro Chromebookov imajo pri mariborskem trgovcu NOTESNIKI.si, ki izdelke pošilja po pošti po vsej državi. Potrebujete le nekaj evričev, Googlov račun in že se lahko zabava začne.

V kolikor torej ne potrebujete računalnika za AUTOCAD ali COREL DRAW in niste zelo zahtevni ter bi radi tudi nekaj prihranili, razmislek o Chromebooku ne bo napačen.

Široka ponudba Chromebookov je trenutno na voljo na razprodaji na notesniki.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.