Tukaj vsi gledamo anime in igramo videoigre!

Oktobra se vsi vračamo v predavalnice (a za koliko časa 😀 ) in ponovno se začenja nov semester s študijskimi obveznostmi. A letos imamo eno razliko – spoznali boste društvo ANIMOV!

Kdo sploh smo?

Društvo ANIMOV je skupina prijateljev, ki jih združuje ljubezen do animejev, videoiger in družabnih iger in zato so leta 2011 ustanovili društvo. Namen društva je širjenje japonske popularne kulture (anime, video igre, mange, družabne igre, itd.). Društvo ima sedež v Kopru in organizira druženje na Obali, kjer igramo videoigre in družabne igre. Poleg tega izdaja revijo MAGnet Manga in organizira anime konvencijo UmiKo.

Logotip

Anime konvencija UmiKo

Najpomembnejši projekt v društvu je letna konvencija UmiKo. Sprva je konvencija  potekala v Izoli pod imenom ANIME’Izola, po 7 letih pa se je preselila v Koper in se preimenovala v UmiKo. ANIME’Izola je bila velika anime konvencija s stojnicami, kjer je bilo mogoče kupiti različne izdelke (obeski, majice, posterji, skodelice…) z anime motivi, videoigre, mange, stripe in ilustracije slovenskih umetnikov. Možno se je bilo družiti in slikati s cosplayerji ter sodelovati na gaming tekmovanjih in tekmovanjih v risanju, AMV, družabnih igrah, zvečer pa je sledil koncert. Zaradi uspešnega sejma smo se odločili podoben (a večji) dogodek organizirati v Kopru pod imenom UmiKo. Zaradi korone UmiKo ni še nikoli zaživel, a upamo, da bo leto 2022 naše srečno leto!

Anime risba bojevnice z dvema zmajevima glavama za njo

MAGnet Manga – prva slovenska revija z mangami

Drugi projekt, ki je omembe vreden, je definitivno revija MAGnet! Odločili smo se, da bomo kot prvi pripeljali mange v Slovenijo in jih na trgu ponudili v slovenščini. Kar pa je še bolj zanimivo je to, da so mange v reviji na voljo le v slovenščini in japonščini, na spletu jih tako v angleščini ni mogoče prebrati. Poleg mang pa smo za naše bralce pripravili tudi zanimive članke o japonski kulturi, jeziku in zgodovini, imeli smo intervjuje s slovenskimi ilustratorji in cosplayerji ter tudi članke s psihološko analizo določenega animeja, kar je napisala psihologinja. Revija pa je služila tudi kot platforma za promocijo majhnih slovenskih ilustratorjev in cosplayerjev.

Revije na travi

Slovenski anime podcast

Korona kriza je močno vplivala tudi na nas, a smo se hitro prilagodili! Ker se je anime skupnost v Sloveniji pritoževala, da se nič ne dogaja, smo preprosto odprli naš Twitch kanal in začeli oddajo MAG Pogovori. To je oddaja/podcast, kjer govorimo o animejih, mangah, Japonski in videoigrah, imamo tudi intervjuje s slovenskimi cosplayerji in z gledalci igramo videoigre (Among us in League of Legends). Oddaja je na sporedu vsako drugo nedeljo ob 17h, spremljate nas lahko v živo preko Twitcha, ali si na našem Youtube kanalu pogledate vse oddaje za nazaj (opozorilo: veliiiiko jih je 😛 ).

Logotip za podcast

Najdete nas lahko povsod

Poleg tega kot društvo sodelujemo tudi na drugih dogodkih, mogoče nas je bilo spoznati celo na Škisovi tržnici! Redno organiziramo srečanja, izobraževanja, druženja in veliko drugih aktivnosti. Z našimi člani obiskujemo dogodke v tujini in se imamo super. Pohvalimo se lahko s predstavitvijo društva v reviji COOL, kjer je imela urednica revije z nami intervju, nekajkrat smo bili celo na televiziji (Dobro Jutro, Klepet ob kavi, 24ur ter TV Koper), velikokrat pa so o nas pisali tudi lokalni časopisi (Primorske novice, Žurnal24, Mandrač, Slovenske novice…).

Odprta revija na postelji

Kako se nam lahko pridružite?

V društvo se tako lahko včlani vsak, tudi ti! Včlanitev pa s seboj prinaša ugodnosti, kot je izposoja konzol in videoiger, branje naših mang (zbirka 6000 mang) ter izposoja družabnih iger.

Letos pa vam bomo delali družbo tudi na tem portalu, saj bomo vsak mesec za vas napisali zanimiv članek z raznimi geek-ovskimi tematikami!

Za katerakoli vprašanja nam lahko pišete preko naših socialnih omrežji ali preko maila animovdrustvo@gmail.com.

En lep japonski pozdrav in se beremo naslednji mesec. 😉

Društvo ANIMOV je obalno društvo, ki združuje ljubitelje animejev, mang, družabnih iger in videoiger. Vsako leto organizira anime konvencijo. Izdaja revijo MAGnet Manga.

Prejšnji članekChromebooki vedno bolj popularni med dijaki in študenti!
Naslednji članekTo je slovenski film, ki se bo boril za oskarja za najboljši mednarodni film

Društvo ANIMOV je obalno društvo, ki združuje ljubitelje animejev, mang, družabnih iger in videoiger. Vsako leto organizira anime konvencijo. Izdaja revijo MAGnet Manga.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.