Dovolite, da vam pri meditaciji pomaga pametna ura

Pametna ura Huawei Watch Gt 4 in joga

Ste ljubitelj joge in meditacije? Zmeraj več nas išče preproste in učinkovite vadbe, ki od nas ne terjajo veliko prostora in posebne opreme, izvajamo pa jih lahko praktično kjerkoli in kadarkoli. Že dest minut nam lahko prinese košček miru in ravnovesja, ki smo ga potrebovali, da se z izzivi spopademo precej mirneje. Tudi zakrčene mišice lahko hitro in preprosto sprosti že kratek »joga flow«. Prav ta preprostost, dostopnost in učinek, ki ga joga ali meditacija prinašata v relativno kratkem času, so se v hitrem tempu življenja izkazali za zelo zaželene, zato ni čudno, da imata obe metodi vadbe in samoumirjanja zmeraj več privržencev. Če ste še malce bolj metodološki tip človeka, ki ima rad pred sabo jasne podatke in svoje telesno ter duhovno stanje radi spremljate na malce višjem nivoju, boste cenili doprinos pametne ure Huawei GT 4.

Da je pametna ura čudovit in opazen modni dodatek verjetno ni potrebno posebej poudarjati. Da pa se Huawei GT 4 odlično odreže kot vaš športni partner, trener in vodja meditacije hkrati pa je navdušujoče.

Dodajanje joge med priljubljene vrste športnih aktivnosti

Začnimo na začetku. Huawei aplikacija Zdravje se ponaša z več kot 100 različnimi športnimi aktivnostmi, ki jih lahko dodate med tiste, ki jih bo spremljala vaša ura. A kako? Brez skrbi, postopek še zdaleč ni tako zahteven, da bi ga morali prekiniti za serijo dihalnih vaj, ki vas bodo ponovno vrnile v vaš zen. Preprosto, na uri Huawei GT 4izberite aplikacijo s športi, izberite »Custom« in na vrhu seznama pritisnite plus. Sedaj lahko izbirate med vsemi vadbami, izberete jogo oz. druge želene in že so dodane med športe v vaši aplikaciji.

Kaj pa zdaj?

Joga flow se nanaša na dinamičen, povezan in tekoč niz jogijskih položajev, ki so sinhronizirani z dihanjem. Gre za neprekinjeno gibanje med različnimi asanami (jogijskimi položaji), ki tvorijo fluidno in harmonično zaporedje. Pogosto se imenuje tudi “Vinyasa” ali “Vinyasa Flow”. Beseda “vinyasa” izvira iz sanskrta in pomeni “povezovanje diha z gibanjem”. Glavni poudarek je na usklajevanju dihanja z gibom, kar ustvarja neke vrste meditativni ples, ki združuje fizično prakso sz duhovno dimenzijo. Joga flow je priljubljena zaradi svoje fluidnosti, kreativnosti in sposobnosti, da posamezniku omogoči, da se poglobi v lastno izkušnjo gibanja in dihanja. Zdaj je čas, da razgrnete svojo joga podlogo, poskrbite za prijetno, nežno svetlobo, morda prižgete dišečo svečko in po želji poiščete pomirjujočo glasbo, ki vas bo popeljala skozi vaš trening.

Bonbončki, ki jih prinaša pametna ura

  1. Vodene meditacije: Če ste v meditiranju še začetnik, vam bo vaše odklope močno olajšala vodena meditacija. Gre za posnetke meditacij, s pomočjo katerih boste lažje izpraznili glavo in se umirili. Izbirate lahko med brezplačnimi ali plačljivimi aplikacijami, kot je Calm, ki jih najdete v App Gallery, na voljo pa so tudi podcasti, kjer boste lahko izbirali med širokim naborom daljših in krajših vodenih meditacij. Predvajate jih lahko neposredno preko pametne ure.
  2. Dihalne vaje: Dejstvo je, da nas večina diha preplitko in posledično naredimo na minuto večje število »površnih« vdihov. Osredotočite se na vdih, vizualizirajte, kako kisik potuje po vašem telesu do vseh, najbolj oddaljenih delov, na kratko zadržite dih in nato temeljito in dolgo izdihnite. S pomočjo aplikacije za dihalne vaje, ki je že nameščena na vaši GT 4 pametni uri, z lahkoto umirite svoje dihanje in za nekaj minut pobegnete kaosu.
  3. Spremljanje srčnega utripa: Med dinamičnimi vajami ali bolj intenzivnimi vajami v okviru joge, kot je Vinyasa Flow, se lahko srčni utrip poveča. To je običajno rezultat kombinacije fizičnega napora, dihalnih tehnik in tekočega gibanja skozi asane. Spremljajte ga s pomočjo natančnih grafov, ki jih najdete v aplikaciji Zdravje.
  4. Raven stresa: Aplikacija Zdravje vam bo postregla tudi z grafom ravni stresa – spremljajte vzorce, vrhove stresa in čas, ko stres nenadoma pade. Vsekakor gre za koristne kazalnike, kaj vas sprošča in kje bo potrebno narediti spremembe, da vam stres na dolgi rok ne povzroči težav z zdravjem.
  5. Poraba kalorij: Kalorije in številka na tehtnici nikakor niso vse, lahko pa prikaz porabljenih kalorij po vašem treningu joge poskrbi za dodatno zadovoljstvo. Količina porabljenih kalorij je podana glede na vaš srčni utrip, vrsto vadbe ter fizične podatke o vas, ki ste jih vnesli v aplikacijo zdravje – torej starost, spol, višino in težo.
  6. Dnevnik vadbe: Morda ste si ob prihodu novega leta zadali za cilj, da boste čas pogosteje namenili gibanju. Vsak vaš trening bo shranjen, zabeležena bo vrsta in dolžina treninga ter količina porabljenih kalorij. Z lahkoto boste spremljali svoj napredek in se veselili vsakega opravljenega treninga.

 V poplavi vadb, ki jih lahko najdemo na vsakem koraku, ostaja joga trdno zasidrana v samem vrhu po priljubljenosti. Gre za vadbo, ki je nežna do našega telesa, mehča naše zakrčene mišice, izvajamo jo lahko na vodeni vadbi ali v intimi našega doma. Celostni pristop k vadbi, ki združuje telesno dejavnost, dihalne tehnike in umiritev uma, je tisto, kar pritegne mnoge in prispeva k zjemni priljubljenosti te vrste vadbe. Pametna ura je še dodatni motivator ter tih in diskreten podpornik na vaši poti do bolj zdravega in mirnega življenjskega sloga.

Vabimo vas, da si ogledate tudi spodnji video posnetek:

Huawei Watch GT 4: Popolni spremljevalec za aktivne

 

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.