Dragi Božiček, pod smrečico si želim …

Ste bili letos kaj pridni? Ste že postavili božično smrečico? Če je odgovor pritrdilen, se le podvizajte in brž napišite pismo Božičku in Dedku Mrazu! Praznični dnevi so namreč že tik pred vrati. Tu pa vam predstavljamo tri odlične in uporabne ideje za darila, ki vam bodo olajšala in popestrila življenje.

sideraVsak od nas ima svoje želje in svoje veselje. Nekoga veseli šport, drugi je nenasiten knjižni molj in tretji prisega na virtualno zabavo. Vseeno pa obstaja nekaj univerzalnih pripomočkov, ki jih bo vesel prav vsak.

Pametni telefon

Vas otrok že pol leta cuka za rokav, da bi imel (nov) telefon? Je morda vaš že upehan pol več letih pohlevnega služenja? Torej, če ne zdaj, kdaj? Božično-novoletni čas je idealen za malce večja obdarovanja. Pridnost je treba nagraditi (tudi lastno!)! In pametni telefoni so danes postali naprave, na katere se zanašamo na vsakem koraku, saj nam pomagajo praktično pri vsakem opravku. Ideje za praznične piškote? Pobrskamo s telefonom. Večerna telovadba? Brez telefona, ki šteje korake in računa porabo kalorij skoraj več ne gre. Počitniški izlet? Z navigacijo na telefonu se ne bomo nikoli več izgubili. Popolna družinska fotografija ob božičnem drevescu? Bomo kar enega super selfija s telefonom »stisnili«. Torej uporabnost in zabava v eni napravi.

Pametni zvočnik

Preprosta a tako zelo uporabna reč. S pametnim zvočnikom boste tudi svoj dom en, dva, tri spremenili v sodobnega pametnega. Omejeni boste le s svojimi željami in domišljijo. Pametni zvočnik lahko seveda v osnovi uporabljate za ustvarjanje prijetnega ambienta s predvajanjem glasbe na glasovni ukaz ali ga uporabljate za prostoročno telefoniranje v svojem domu, lahko pa ste še precej bolj domiselni. Lahko ga na primer povežete s pametnim termostatom, pametno ključavnico, pametnim televizorjem ali pametnimi pisanimi žarnicami. S pametnim zvočnikom boste z lahkoto poskrbeli za resnično nepozabno novoletno zabavo! Prišel pa vam bo še kako prav tudi pri vsakodnevnim opravilih.

Pametni robotski sesalnik

comboEvo od teh je zagotovo čiščenje. Pametni asistenti Alexa, Google Assistant in Siri, ki jih lahko najdete v pametnih zvočnikih se namreč odlično razumejo z robotskimi sesalniki oziroma pomivalci iRobot Roomba in iRobot Braava. In prav ti so še ena odlična ideja za darilo, saj vam močno olajšajo življenje. Namesto vas namreč naredijo najbolj zoprno domače opravilo – posesajo in pomijejo dom. In to kolikorkrat boste želeli. Vi pa medtem lahko uživate v drugih bolj prijetnih stvareh. Robotske sesalnike iRobot lahko vklopite tudi na daljavo prek aplikacije, kjer jim zaukažete, kaj naj očistijo, da vas pričaka čist dom, ko vstopite skozi vhodna vrata.

roombaNajnovejši model predstavlja iRobot Roomba Combo j7+, ki v eni napravi združuje tako sesalnik kot pomivalec. S tem je primeren za vsakogar, ki ne želi oz. zaradi prostora ne more imeti dveh ločenih naprav. Poleg tega, da je opremljen z naprednim navigacijskim sistemom PrecisionVision, ki temelji na umetni inteligenci in prek sprednje kamere omogoča prepoznavo več kot 80 različnih predmetov, med drugim »nezgode« hišnih ljubljenčkov, igrače, kable in tudi božične smrečice, se lahko pohvali še z edinstveno tehnologijo dvižne pomivalne krpe. Za razliko od konkurentov jo zna namreč umakniti na svoj hrbtni del, kadar ni v uporabi, tako da po nepotrebnem ne moči tal tam kjer to ni zaželeno, npr. na preprogah. Nikakor pa to ni edini odličen robotski sesalnik.V naboru znamke iRobot jih je še veliko, tako da vsak najde pravega za svoje želje in za svoj žep, prav vsi pa blestijo pri čiščenju. Med vstopnimi modeli je tako Roomba i3+, srednji razred zastopata Roomba i7+ in Roomba j7+, najvišjega pa Roomba s9+. Kdor pa želi sesalniku še ločeno dodati prav namenski robotski pomivalec, pa je odličen izbor iRobot Braava jet m6.

brava Vse naprave iRobot odlikuje napreden in temeljit sistem čiščenja v kombinaciji s pametnim povezovanjem in upravljanjem, velja pa poudariti tudi, da modeli z oznako »+« še dodatno pomagajo svojemu lastniku, saj se znajo s pomočjo posebne polnilne postaje samodejno očistiti – ko sesalnik konča s sesanjem in se priklopi na polnilno postajo, ta iz njega posesa nabrano umazanijo.

 

Prepričani smo, da se na tem seznamu skriva idealno pametno darilo za vsakega člana vaše družine. Takole pripravljeni pa se lahko zdaj brezskrbno namestite na udoben kavč, zavijete v svojo najljubšo mehko odejo in uživate v prazničnih dneh ob počasnem srkanju toplega čaja. Pa lepe praznike in srečno v novem letu!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.