Džungla Plants – ustvari si svojo sobno džunglo!

Navdušenci nad sobnimi rastlinami ali »plant lovers«, kot jih radi poimenujemo, so pretekli mesec dobili novega ponudnika sobnih rastlin. To sta prijateljici Tjaša Jarc in Tilyen Mucik, ki sta v začetku junija odprli svojo spletno trgovino s sobnimi rastlinami Džungla Plants. Tjaša je diplomirana komunikologinja, ki se ukvarja s start upi, Tilyen pa profesionalna fotografinja, ki skrbi tudi za fotografije njunih čudovitih rastlin.

Od ideje do uresničitve

Ideja se jima je porodila med karanteno, do njene uresničitve pa je minilo le nekaj mesecev, saj je spletna trgovina zaživela v začetku junija. V svoji ponudbi imata različne sobne rastline, ki so ločene po kategorijah, kot so prijazne do živali, malo vode in enostavne za vzdrževanje. Tako lahko hitro najdeš rastlino, ki je prava zate.

Rastline na policah
Foto: Tilyen Mucik

Rastline uvažata iz Nizozemske, Nemčije, Danske, Italije, nameravata pa tudi seči vse do Azije. Poleg spletne trgovine ponujata tudi nasvete, kako skrbeti za svoje rastline. Začeli sta tudi z opremljanjem pisarn, kjer za vsako ustvarita individualne predloge rastlin, ki se bodo najbolj obnesle v tistem prostoru.

Skrb za okolje je pomembna vrednota

Mladi ustanoviteljici sta v zasebnem življenju tudi prijateljici. Imata enake vrednote in način dela, njuna znanja in izkušnje pa se lepo dopolnjujejo. Obe sta navdušeni nad sobnimi rastlinami, še posebej Tilyen, ki je strastna zbirateljica rastlin in je aktivna tudi v različnih skupinah na družbenih omrežjih. Poudarili sta, da so še posebej priljubljene obarvane rastline. Med najbolj priljubljenimi so trenutno rastline v roza kategoriji, ali tiste z velikimi vzorci (variegacijami) ter povsem zelene tropske rastline, ki pričarajo učinek džungle.

Rastlina na polici
Foto: Tilyen Mucik

Pomembna jima je tudi skrb za okolje, zato rastline zapakirata v papir, zavito rastlino pa pošljeta v škatli napolnjeni s starim časopisnim papirjem. Poleg spletne trgovine ponujata tudi osebni prevzem rastlin vsako sredo popoldne. Tudi če nisi prepričan v nakup, se lahko v tem času oglasiš pri njima v trgovini in tam izbereš pravo rastlino zase. Rastlino je možno podariti tudi kot darilo, pri čemer jo darilno zavijeta in dodata personalizirano čestitko.

Želja po izboljšanju življenjskega prostora

Za razliko od velikih centrov imata veliko bolj oseben pristop, vsaki rastlini se posvetita, in če ni dovolj lepa oziroma dobro ohranjena, jo vzameta iz ponudbe. Imata jasno poslanstvo in vizijo, in sicer izboljšanje življenjskega prostora. Vedno sta veseli novih predlogov, zato se brez težav lahko obrneš nanju, če imaš kako vprašanje, idejo ali predlog.

Rastlina na zelenem zaboju
Foto: Tilyen Mucik

Mladim svetujeta: »Pomembno je delati z ljubeznijo. Ne samo, da zato vsako jutro z veseljem vstaneš, ampak to vidijo in cenijo tudi drugi.« Sami sta prepričani v poslanstvo svojega dela, saj se zavedata, da delata nekaj dobrega in uživata v polepšanju prostorov.

Urednica revije Študent

Prejšnji članekStarodavna svetloba razkrila pravo starost vesolja
Naslednji članekObeta se velika sprememba: zavijanje desno tudi ob rdeči luči

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.