sobota, 19 septembra, 2020
Doma Izpostavljeno Novice partnerjev Džungla Plants - ustvari si svojo sobno džunglo!

Džungla Plants – ustvari si svojo sobno džunglo!

Navdušenci nad sobnimi rastlinami ali »plant lovers«, kot jih radi poimenujemo, so pretekli mesec dobili novega ponudnika sobnih rastlin. To sta prijateljici Tjaša Jarc in Tilyen Mucik, ki sta v začetku junija odprli svojo spletno trgovino s sobnimi rastlinami Džungla Plants. Tjaša je diplomirana komunikologinja, ki se ukvarja s start upi, Tilyen pa profesionalna fotografinja, ki skrbi tudi za fotografije njunih čudovitih rastlin.

Od ideje do uresničitve

Ideja se jima je porodila med karanteno, do njene uresničitve pa je minilo le nekaj mesecev, saj je spletna trgovina zaživela v začetku junija. V svoji ponudbi imata različne sobne rastline, ki so ločene po kategorijah, kot so prijazne do živali, malo vode in enostavne za vzdrževanje. Tako lahko hitro najdeš rastlino, ki je prava zate.

Rastline na policah
Foto: Tilyen Mucik

Rastline uvažata iz Nizozemske, Nemčije, Danske, Italije, nameravata pa tudi seči vse do Azije. Poleg spletne trgovine ponujata tudi nasvete, kako skrbeti za svoje rastline. Začeli sta tudi z opremljanjem pisarn, kjer za vsako ustvarita individualne predloge rastlin, ki se bodo najbolj obnesle v tistem prostoru.

Skrb za okolje je pomembna vrednota

Mladi ustanoviteljici sta v zasebnem življenju tudi prijateljici. Imata enake vrednote in način dela, njuna znanja in izkušnje pa se lepo dopolnjujejo. Obe sta navdušeni nad sobnimi rastlinami, še posebej Tilyen, ki je strastna zbirateljica rastlin in je aktivna tudi v različnih skupinah na družbenih omrežjih. Poudarili sta, da so še posebej priljubljene obarvane rastline. Med najbolj priljubljenimi so trenutno rastline v roza kategoriji, ali tiste z velikimi vzorci (variegacijami) ter povsem zelene tropske rastline, ki pričarajo učinek džungle.

Rastlina na polici
Foto: Tilyen Mucik

Pomembna jima je tudi skrb za okolje, zato rastline zapakirata v papir, zavito rastlino pa pošljeta v škatli napolnjeni s starim časopisnim papirjem. Poleg spletne trgovine ponujata tudi osebni prevzem rastlin vsako sredo popoldne. Tudi če nisi prepričan v nakup, se lahko v tem času oglasiš pri njima v trgovini in tam izbereš pravo rastlino zase. Rastlino je možno podariti tudi kot darilo, pri čemer jo darilno zavijeta in dodata personalizirano čestitko.

Želja po izboljšanju življenjskega prostora

Za razliko od velikih centrov imata veliko bolj oseben pristop, vsaki rastlini se posvetita, in če ni dovolj lepa oziroma dobro ohranjena, jo vzameta iz ponudbe. Imata jasno poslanstvo in vizijo, in sicer izboljšanje življenjskega prostora. Vedno sta veseli novih predlogov, zato se brez težav lahko obrneš nanju, če imaš kako vprašanje, idejo ali predlog.

Rastlina na zelenem zaboju
Foto: Tilyen Mucik

Mladim svetujeta: »Pomembno je delati z ljubeznijo. Ne samo, da zato vsako jutro z veseljem vstaneš, ampak to vidijo in cenijo tudi drugi.« Sami sta prepričani v poslanstvo svojega dela, saj se zavedata, da delata nekaj dobrega in uživata v polepšanju prostorov.

Urednica revije Študent

Ti je prispevek všeč? 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (1 ocen, povprečje: 5,00)
Loading...

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo, vnesite svoje ime tukaj
Prosim vnesite svoj komentar!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

29,183FansLike
2,196FollowersFollow
2,640FollowersFollow
1,679FollowersFollow

Najbolj priljubljeno

10 hribovskih nasvetov za začetnike

Karantena je marsikomu dala motivacijo za gibanje, še posebej priljubljena je postala hoja v hribe, kar je seveda super. Potrebno pa se je zavedati...

3 ideje za aktivno preživljanje jesenskih vikendov

Jesenski meseci so za marsikoga najlepši v letu - poletne vročine je konec, priljubljene izletniške točke se spraznijo, narava pa je v svojem menjavanju...

Kje je bil tvoj dom na Zemlji stotine milijonov let nazaj?

Z novim digitalnim zemljevidom ti paleontologi ponujajo nov pogled na tvoje rojstno mesto skozi stoletja in ti predstavijo dinozavre, ki so živeli na tvojem...

Dve seriji iz 90ih, ki sta vredni binge-watcha

Ob naslovu prispevka si zagotovo najprej pomislil na Friendse. Prijatelji so seveda globoko zaznamovali devetdeseta leta, vendar smo za prispevek raziskali še dve seriji,...